Αναστάσεως Ημέρα στον Εχίνο της Ξάνθης…Πάσχα Ελλήνων Πάσχα! (φώτο-video)

DSCN1583 RΑναστάσεως Ημέρα στον Εχίνο έψαλε ο Παπαφλέσσας της Θράκης  εκεί στον Προστάτη  του Στρατού μας το Άγιο Γιώργη ,που φόρεσε τα λαμπριάτικα του & με το Σταυρό  του Φωτιζόμενο να στέλνει τα μηνύματα στον Ουρανό και τους Αξιωματικούς  Ολόγυρα να Ψάλλουν το Πάσχα Ελλήνων Πάσχα!!

DSCN1593 RΤελέστηκε και φέτος από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ. Παντελεήμονα, η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ Ξάνθης, για όσους ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, επικουρούμενος από τον Στρ. Ιερέα Πατέρα Γρηγόριο. DSCN1603 R
Στο εκκλησίασμα παρευρέθησαν, ο Δκτής, Αξιωματικοί και Οπλίτες του ΤΕ Εχίνου, ο Δκτής και προσωπικό  του ΑΤ ΕΧΙΝΟΥ, η Ιατρός και προσωπικό του ΚΥ, όπως και άλλοι Χριστιανοί που αφίχθησαν από την Ξάνθη, συνολικά πάνω από 30 άτομα, για να εκκλησιαστούν και να συμπαρασταθούν ηθικά στους «Aκρίτες».

DSCN1560 R

Eκεί στον Προστάτη  του Στρατού μας το Άγιο Γιώργη ,που φόρεσε τα λαμπριάτικα του & με το Σταυρό  του Φωτιζόμενο να στέλνει τα μηνύματα στον Ουρανό και τους Αξιωματικούς  Ολόγυρα να Ψάλλουν το Πάσχα Ελλήνων Πάσχα!!

Μεταξύ αυτών με τις οικογένειές τους ήταν ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και μέλη του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, ο Πρόεδρος και μέλη της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ΤΔ Ξάνθης, όπως και Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης, καθώς και άλλοι Χριστιανοί από την Ξάνθη, αλλά  και 2 άτομα  που ήρθαν από την γειτονική Κομοτηνή.
 

Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, ενώ με το «δεύτε λάβετε φώς», διαδοχικά όλοι έλαβαν ξεχωριστά το ανέσπερο φως από το Σεβασμιώτατο.

Στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο, αναγνώσθηκε το Ιερό Ευαγγέλιο και όλοι μαζί έψαλλαν το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ενώ ταυτόχρονα ακούγονταν πότε ο χαρμόσυνος ήχος της καμπάνας και άλλοτε το γλυκό κελάρυσμα του νερού του ποταμιού που ρέει δίπλα στην εκκλησία.

DSCN1596 RΣτο τέλος «τσουγκρίσαμε» το παραδοσιακό «κόκκινο» αυγό, που προσέφερε σε όλους, μαζί με τις ευχές του, προσωπικά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.DSCN1594 R

Ανταλλάξαμε τις ευχές μας και τέλος αναχωρήσαμε για Ξάνθη, με περίσσια ικανοποίηση που συναποτελέσαμε και μείς το εκκλησίασμα, παρακολουθώντας την Αναστάσιμη Ακολουθία, συντροφιά με τους ακρίτες μας. DSCN1595 R

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, σε όσους/ες προσήλθαν και συμπαραστάθηκαν ηθικά, με την παρουσία τους, σε αυτούς που «Φυλάνε Θερμοπύλες» στην περιοχή μας.

Ο επόμενος εκκλησιασμός στα Πομακοχώρια, είναι στις 30 Απρ (ΚΥΡΙΑΚΗ), στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στις ΣΑΤΡΕΣ .
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ