Χτύπησε «Τυφώνας» την ΕΛ.ΑΣ…Απόκρουση Τζιχαντιστών στην Αθήνα (Άσκηση)

Μια εντυπωσιακή άσκηση με την κωδική ονομασία «Τυφώνας» πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας.

Μερικά από τα εξελισσόμενα σενάρια της άσκησης περιείχαν: Επιθέσεις τζιχαντιστών εναντίον πλήθους ανθρώπων με οχήματα, ομήρους σε κλειστούς χώρους συγκέντρωσης πολιτών, εκρήξεις βομβών σε εμπορικά κέντρα και χώρους διασκέδασης και φανατικούς ισλαμιστές να πυροβολούν πολίτες σε κεντρική πλατεία της Αθήνας.

Στόχος της άσκησης, είναι η πρόληψη, η αντίδραση στην εξουδετέρωση των δραστών, η αξιολόγηση των ενεργειών, η συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών και η ανταπόκριση της κάθε ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας, ανάλογα με το αντικείμενό της, ακόμη και σε επίπεδο επικοινωνίας και διάψευσης διαρροών και φημών.

Την άσκηση παρακολούθησαν δεκάδες Αξιωματικοί από διάφορες υπηρεσίες …Στελέχη της ΕΥΠ και Αξιωματικοί που εμπλέκονται στον Τομέα των Πληροφοριών !
Τα Σενάρια των διαφόρων επεισοδίων προέβλεπαν και επίθεση των τζιχαντιστών σε ευαίσθητες περιοχές της Αθήνας και σε Κέντρα Αποφάσεων !
Να σημειωθεί οτι την άσκηση παρακολούθησε και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου!