Εφιάλτης στην Τουρκία …Στρατιωτική Βάση στη «φωλιά των Κούρδων της YPG» χτίζει η Ρωσία!

22774369259_a4567b2f08_bΗ Ρωσία θα δημιουργήσει στρατιωτική βάση στη βορειοδυτική Συρία και θα αρχίσει να εκπαιδεύει κούρδους αντάρτες της οργάνωσης  της YPG  ,η  οποία  είναι ο εφιάλτης της Τουρκίας , όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος των Κούρδων Μαχητών.

Εάν επιβεβαιωθεί, η ρωσική παρέμβαση στη βόρεια Συρία θα ενισχύσει σημαντικά τους κουρδικούς θύλακες, που ήδη αποτελούν τεράστιο πονοκέφαλο για την Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι οι Κούρδοι Μαχητές έχουν ενισχυθεί σημαντικά με βαρύ Οπλισμό απο τους Αμερικανούς που προσπαθούν να τους έχουν με το μέρος τους!

Η Άγκυρα φοβάται τη δημιουργία Κουρδικού Κράτους κοντά στα σύνορά της και έχει καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να επιτρέψει οποιαδήποτε ενέργεια που θα οδηγούσε σε τέτοιο στάτους.
ypg-rozh-ahmad
Το YPG αποτελεί ήδη σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Η Συμμαχία της Ουάσιγκτον με τους κούρδους μαχητές είχε προκαλέσει σοβαρές τριβές ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερνογάν και τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο YPG σχεδιάζει να αυξήσει τις δυνάμεις τις έως το τέλος έτους, φτάνοντας τους 100.000 μαχητές. Στα τέλη του 2016 η οργάνωση αριθμούσε περίπου 60.000 ένοπλους.

Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί το YPG παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο μάχεται σχεδόν ασταμάτητα για την απόσχιση των κουρδικών ζωνών που βρίσκονται στη νοτιοανατολική Τουρκία από το 1984.