Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετώρων…Θρήνος Λαού και Κλήρου!

IMG_0063Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων όπου και νοσηλευόταν από το απόγευμα της Πέμπτης 16ης Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ, έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, άφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του poimin.gr .

Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ (κατά κόσμο Βύρων Στεφάνου) γεννήθηκε το 1932 στο Φανάρι Καρδίτσας.

Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα.Χειροτονήθηκε το 1965 Διάκονος και το 1966 Πρεσβύτερος.

Εξελέγη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών το 1971…Το 1991 με απόφαση της Ι. Σ. Ι τοποθετήθηκε Μητροπολίτης στην νεοϊδρυθείσα Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Σε τριήμερο πένθος βρίσκεται από σήμερα η επαρχία Καλαμπάκας, καθώς αργά το απόγευμα εκοιμήθη ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ, μετά το βαρύ ισχαιμικό επεισόδιο που είχε υποστεί την περασμένη Πέμπτη και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, στην Εντατική.

Ο μακαριστός έφυγε σε ηλικία 85 ετών, αφήνοντας πίσω ένα πλούσιο έργο. Το σεπτό σκήνωμα του εκλιπόντος ιεράρχη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον μητροπολιτικό ναό από την Κυριακή το πρωί, ενώ μετά την εξόδιο ακολουθία (Δευτέρα 1.00 μ.μ.), στην οποία αναμένεται να χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, θα ταφεί στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων.Image00015-1024x576

Να σημειωθεί οτι μόλις την προηγούμενη ημέρα  πριν το επεισόδιο ο Σεβασμιότατος παρέστη στην Αλλαγή της Διοικήσεως της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, (φώτο με τον ΓΕΠΣ) όπου και ευχήθηκε  στο Παραλαμβάνοντα Διοικητή της Σχολής…Ενώ αποχαιρέτησε τον Παραδίδοντα Υποστράτηγο Γιώργο Λιάκο που τους συνέδεε βαθειά  φιλία & αλληλοεκτίμηση

Image00013-1024x576