Εκνευρισμός & Εμπλοκή στο ΝΑΤΟ…Ο Γ.Γ καλεί την Άγκυρα να ρίξει τους τόνους!

stoltenberg1473440678Η Τουρκία μπλοκάρει την συνεργασία του ΝΑΤΟ με την Αυστρία και αυτό προκαλεί εκνευρισμό στην έδρα της συμμαχίας – Αιτία της αντιπαράθεσης η αρνητική θέση της Βιέννης για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας !

Να τερματίσουν την μεταξύ τους αντιπαράθεση σε σχέση με την συνεργασία του ΝΑΤΟ με την Αυστρία, κάλεσε σήμερα την Βιέννη και την Άγκυρα, ο γενικός γραμματέας του Βορειατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Την συνεργασία του ΝΑΤΟ με την Αυστρία μπλοκάρει εδώ και μήνες η Τουρκία, εξαιτίας της αρνητικής αυστριακής στάσης στις τουρκικές ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με α είδηση της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Κοπεγχάγη, ο κ. Στόλτενμπεργκ, φέρεται να έκανε λόγο για μία δυσάρεστη κατάσταση, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν ορισμένα προγράμματα συνεργασίας.nato

Η εκπρόσωπος της τουρκικής αντιπροσωπείας στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, Φατμά Πασάογλου, δήλωσε πως το μπλοκάρισμα των ΝΑΤΟϊκών προγραμμάτων συνεργασίας από την Τουρκία, αφορά μόνον την Αυστρία, σημειώνοντας πως υπήρξαν κάποιες εντάσεις με την Αυστρία που οδήγησαν στο μπλοκάρισμα, το οποίο, όπως είπε, κατευθύνεται μόνον εναντίον αυτής της χώρας και όχι εναντίον άλλων εταίρων.

Από την πλευρά του ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, εμφανίστηκε νωρίτερα «μη εντυπωσιασμένος» από την στάση της Άγκυρας, επισημαίνοντας πως η Αυστρία θα συνεχίσει τη συμμετοχή της στις αποστολές στα Δυτικά Βαλκάνια και πως το πρόβλημα με το μπλοκάρισμα θα πρέπει να λυθεί σε διπλωματικό επίπεδο…

Παραπέμποντας την υπόθεση, εμμέσως πλην σαφώς, στον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος έχει ανεβάσει τελευταία ιδιαίτερα υψηλά τους τόνους με την Άγκυρα.