Έκτακτο: Κατάρριψη αεροσκάφους της Συρίας από ΗΠΑ (upd)

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν αεροσκάφος της Συρίας, που βομβάρδιζε συμμαχικά στρατεύματα, σύμφωνα με αμερικανική στρατιωτική πηγή.

Ο αντιτρομοκρατικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατέρριψε αεροσκάφος των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος κατέπεσε  στη νότια επαρχία Raqqa, σύμφωνα με τα συριακά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο συριακός πιλότος  εκτελούσε τα στρατιωτικά καθήκοντα του για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh.
Το υπουργείο σημείωσε ότι «οι ενέργειες του συνασπισμού αποσκοπούν στην ανάσχεση του συριακού στρατού και των συμμάχων του στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ ο στρατός και οι σύμμαχοί μας σημειώνουν μεγάλη πρόοδο».

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο πιλότος του αεροσκάφους δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δραστηριότητες των συμμαχιών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Raqqa προκαλούν απώλειες. Τα συριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι τουλάχιστον 43 άμαχοι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της αεροπορικής επιδρομής στην περιοχή. Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταδίκασε τις αεροπορικές επιδρομές και έστειλε δύο επιστολές στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και στον επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Μόλις λίγες μέρες αργότερα, τα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου ανέφεραν ότι οι αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού σκότωσαν περισσότερους από 30 πολίτες στη Raqqa.

Η περιοχή Raqqa βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Daesh(ISIS) από το 2013 και είναι η de-facto πρωτεύουσα του αυτοανακηρυχθέντος χαλιφάτου Daesh(ISIS).