Ένταση στα Ίμια μεταδίδουν Τουρκικά ΜΜΕ!

kardakta-turk-botlari-ve-yunan-botlarini-kovaladi-h1492543128-e37ee2Ένταση στα Ίμια ανάμεσα στα σκάφη του λιμενικού Τουρκίας και Ελλάδας

Το σκάφος του τουρκικού λιμενικού μετά από κυνηγητό, απομάκρυνε από την περιοχή το ελληνικό σκάφος το οποίο είχε παραβιάσει τα χωρικά μας ύδατα, έφτασε ως το νησάκι Τσαβούς που είναι στα 2 μίλια από το Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ και μετά είχε στραφεί προς τα Ίμια.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Μετά από την επίσκεψη που έκανε στην Καλόλιμνο (που βρίσκεται απέναντι από το Γκιουμουσλούκ του νομού Μπόντρουμ) την περασμένη εβδομάδα ο Α/ΓΕΣ της Ελλάδας Αντιστράτηγος  Αλκιβιάδης Στεφανής, αλλά  η επίσκεψη του υπουργού Αμύνης της Ελλάδας Πάνου Καμμένου στα νησιά Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι που είναι απέναντι από το Ντιντίμ του νομού Αϊδινίου και σε απόσταση 8 μιλίων από τα Ίμια, οι παραβιάσεις που κάνουν τα ελληνικά σκάφη έγιναν πιο συχνές.

ΕΠΕΝΕΒΗ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Σήμερα το μεσημέρι όταν το σκάφος του ελληνικού λιμενικού που βρισκόταν στην Καλόλιμνο, ξεκίνησε και έφτασε ως το νησί Τσαβούς που βρίσκεται στα 2 μίλια απόσταση από το Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ και μετά στράφηκε προς τα Ίμια, τότε το τουρκικό σκάφος που περιπολούσε εκεί κοντά, επενέβη σε αυτή την κατάσταση.

ΠΛΗΣΙΑΣΑΝ ΣΤΑ 2 ΜΕΤΡΑ

Το τουρκικό σκάφος μετά από κυνηγητό απομάκρυνε το ελληνικό σκάφος από τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Εντύπωση προκάλεσε ότι ήταν στιγμές που τα σκάφη των δύο χωρών πλησίασαν το ένα το άλλο στα 2 μέτρα.

Μετά από κάποιο διάστημα το ελληνικό σκάφος θέλησε να πάει μπροστά στα  Ίμια, αλλά πάλι εμποδίστηκε από το τουρκικό σκάφος.

http://www.yeniakit.com.tr/haber/kardakta-turk-botlari-ve-yunan-botlarini-kovaladi-306800.html

Σε μετάφραση απο τα Turkikanea.gr