Γεωτρήσεις & στη Μεσόγειο «εξήγγειλε» ο …Γαμπρός του Ερντογάν! (vid)

3333Γεώτρηση στην Μεσόγειο εξάγγειλε μέχρι το τέλος του  φθινοπώρου αρχές χειμώνα ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το βράδυ το Μπαρμπαρός.

Συγκεκριμένα ο γαμπρός του Τούρκου Προέδρου Μπεράτ Αλμπαϊράκ ανέφερε πως «Μακάρι μέσα σε αυτή τη χρονιά να πάρουμε το δικό μας πλοίο και να ξεκινήσουμε γεωτρήσεις πλέον στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Η εκτίμησή μου είναι ότι στα τέλη του τρίτου τριμήνου της χρονιάς ή το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς, πριν το τέλος της χρονιάς, θα κάνουμε την πρώτη μας γεώτρηση στη Μεσόγειο».

Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε πως έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο ποσοστό τρισδιάστατες έρευνες 1695 τετραγωνικών μέτρων στην Αμμόχωστο. . “Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα, η εκτίμησή μας είναι ότι παρόλο που είχαμε προγραμματίσει για τις 10 Ιουλίου, αυτή τη στιγμή η ταχύτητά μας πάει καλά και μέχρι το τέλος αυτού του μήνα θα έχουμε ολοκληρώσει τις τρισδιάστατες έρευνές μας σε αυτή την περιοχή.

Αμέσως μετά το Μπαρμπαρός θα συνεχίσει τρισδιάστατες έρευνες για την περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου και η εκτίμησή μου είναι πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθούν τρισδιάστατες έρευνες το λιγότερο σε δύο ή τρεις περιοχές.

Ανέφερε ακόμη πώς μέχρι στιγμής έχουν κάνει μελέτες για γεώτρηση σε 3-4 περιοχές ενώ υπάρχουν ακόμη 2-3 περιοχές όπου το Μπαρμπαρός προγραμματίζει να κάνει έρευνες.

Δεν αναζητούν ανέφερε περιπέτειες καθώς εργάζονται επιστημονικά. Θα κάνουν τρισδιάστατες έρευνες και τα δεδομένα θα αναλυθούν . αν και εφόσον βρεθεί πετρέλαιο η φυσικό αέριο θα προχωρήσουν σε γεωτρήσεις.

Αυτό, σημείωσε, «έχει να κάνει με στατιστικά, με έρευνες. Εμείς όλα αυτά θα τα ενοποιήσουμε και τα επόμενα 5-10 χρόνια θα κάνουμε περισσότερες και πιο αποτελεσματικές επενδύσεις για γεωτρήσεις πέραν από τις σεισμικές έρευνες”.

ant1iwo.com