Κάηκαν τα Κύθηρα και του Τόσκα του φταίνε …Ν.Δ και ο Δήμαρχος!

«Στην πυρκαγιά στα Κύθηρα ρίξαμε όλα σχεδόν τα ιπτάμενα μέσα που διαθέτει η χώρα» δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Μόνον ντροπή προκαλεί  η στάση της ΝΔ, η   οποία θα έπρεπε να κοιτάξει την πλάτη της και να ρωτήσει τους ανθρώπους της γιατί αδιαφόρησαν τόσα χρόνια να προμηθευτούν έστω και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος μετά το 2001» τονίζει  ο  Τόσκας και προσθέτει: «Το να μιλάς για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου θέλει και θράσος και προκαλεί ντροπή»

BEGLITISTOSKAS«Ξέχασε όμως να μας πει ο «Μπάρμπας του Σύριζα» και τότε του ΠΑΣΟΚ όταν ο ίδιος  ήταν στο γραφείο του Μπεγλίτη ώς διευθυντής του Γραφείου του, στο Άμυνας πόσα Πυροσβεστικά πήραν οι τότε  Κυβερνώντες ;» το (2009-2010)

Απαντώντας εξάλλου στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν νοικιάστηκαν εγκαίρως τα επτά  πυροσβεστικά ελικόπτερα, ο  Τόσκας ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση και  ότι αυτά είναι ελικόπτερα δευτερεύουσας δύναμης.

Αλίμονο δεν ξέρουμε οτι ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ υπέγραψε σύμβαση για τα Ελικόπτερα που ούτε ήξερε τι του γινότανε

Τα τρία βασικά ελικόπτερα «Ericsson», διευκρινίζει ο υπουργός, έχουν ήδη ενοικιαστεί και επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών από την  αρχή της αντιπυρικής περιόδου.toskas-lesvos-zimies

Ο Τόσκας κατηγορεί τον δήμαρχο Κυθήρων που είναι, όπως λέει, βασικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ότι σε συνεννόηση με το κόμμα του, έπαιξε πολιτικό παιχνίδι, ζητώντας υπερβολικά πράγματα.

Κάηκε το νησί του και ο άνθρωπος ανησυχούσε αλλά του Τόσκα του φταίνε άλλοι και ποτέ ο ίδιος …Όπως και στην Ταξιαρχία που διοίκησε για κάτι  μήνες πριν αποστρατευθεί !toskas-735x459

Σε σταδιακή αντικατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών με δανεισμό, χρηματοδοτική μίσθωση (leasing), αλλά και με ενοικίαση σε συνεργασία με άλλες χώρες, θα προχωρήσει η κυβέρνηση δήλωνε το 2016 ο Τόσκας !!

Τα παραπάνω ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. την 27|06|2016…

Τα θυμάσαι αυτά κύριε Τόσκα ή τα ξέχασες;…