Κατασκήνωσε στα νησιά ο Καμμένος …Άσκηση εθνοφυλάκων και στη ν.Θάσο (φώτο)

????????????????????????????????????

Κατασκήνωσε στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από ότι φαίνεται ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος με τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ ,όπου  και σήμερα είχαμε μια ακόμη άσκηση των Εθνοφυλάκων  γα  «εξάλειψη» προγεφυρώματος στο νησί της Θάσου!

????????????????????????????????????

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρακολούθησε άσκηση εξάλειψης αεροπρογεφυρώματος από Διμοιρία Εθνοφυλάκων στη ν.Θάσο.!!

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στους Εθνοφύλακες, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

????????????????????????????????????

«Εθνοφύλακες,

Είμαστε σήμερα εδώ με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού και είμαστε υπερήφανοι που για πρώτη φορά διεξάγεται αυτή η άσκηση εδώ στη Θάσο.

Παρότι ειδοποιηθήκατε προ ολίγων ωρών, συγκροτηθήκατε άμεσα και χωρίς ιδιαίτερη εκπαίδευση αποδείξατε ότι οι Εθνοφύλακες είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τους βωμούς και τις εστίες μας. Είναι η κύρια δύναμη αποτροπής μαζί με τον τακτικό στρατό.

Είμαστε σήμερα εδώ, με τους Αρχηγούς σας, γιατί το έτος 2017 έχει κηρυχτεί Έτος Εθνοφυλακής. Από εδώ και πέρα, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία, θα σας δώσουμε όλες τις δυνατότητες που οφείλουμε να σας δώσουμε, προκειμένου να εκπαιδεύεστε όσο συχνά θέλετε.

Στις επόμενες μέρες, η Θάσος θα αποκτήσει δικό της Πεδίο Βολής όπου θα μπορείτε να εκπαιδεύεστε σε εβδομαδιαία βάση.

Θα σας διαθέσουμε ό,τι μέσο χρειάζεστε και παράλληλα θα φροντίσουμε να γίνονται συχνά ασκήσεις σαν τη σημερινή με τμήματα των Ειδικών μας Δυνάμεων που θα έρχονται επ’ αυτού στο νησί και θα είμαστε και εμείς παρόντες.

Θα είμαστε παρόντες, γιατί η πατρίδα μας, μια χώρα ειρηνική, που επιθυμεί την ειρήνη και κάνει τα πάντα για να τη διασφαλίσει, πρέπει να είναι έτοιμη να αποτρέψει οποιαδήποτε απειλή.

Ο Στρατός, η Αεροπορία, το Ναυτικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με υψηλό επαγγελματισμό και υψηλότατο ηθικό είναι έτοιμες να αντισταθούν σε οποιαδήποτε πρόκληση.

????????????????????????????????????

 Σχόλιο: Βέβαια για την επιχειρησιακή άσκηση και το Σενάριο να μην μπούμε σε λεπτομέρειες ..Ούτε περιμένει κανείς βέβαια απο Διμοιρία Εθνοφυλάκων να εξαλείψει ένα Αεροπρογεφύρωμα , Απο Καταδρομείς και Κομάντος των Ειδικών Δυνάμεων !

????????????????????????????????????

Σε εκείνο που πρέπει να σταθούμε είναι οτι οι Εθνοφύλακες αντέδρασαν  και έχουν ηθικό ,αλλά όπως είδαμε έχουν μόνο ελαφρύ Οπλισμό και ο ρόλος τους πρέπει να είναι κυρίως επικουρικός….