Μας δουλεύει «ψιλό γαζί» ο Τούρκος …Παραβιάσεις γίνονται εκατέρωθεν.!!

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις παραβιάσεις, στις εμπλοκές αλλά και στις υπερπτήσεις που έχουν αυξηθεί σημαντικά, όπως υπογράμμισε, και είπε «τόνισα στον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ότι η στρατιωτική δραστηριότητα και η τουρκική παραβατικότηα δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι είναι άδικο οι χώρες μας να οδηγούνται τειλικά στο να επενδύουν σε ανταγωνισμούς εξοπλισμών αντί να επενδύουν στις κοινωνίες τους και στην καλή γειτονία».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός περιέγραψε την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία χαρακτηρίζεται από την ειλικρίνεια και την αμεσότητα.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία μοιράζονται το ίδιο γεωγραφικό πλάτος και θεωρώ ότι η κοινή γεωγραφία , σημαίνει κοινή μοίρα και κοινή μοίρα σημαίνει κοινό μέλλον. Θα πρέπει να εστιάσουμε όχι στα ζητήματα που διαφωνούμε αλλά να δώσουμε προτεραιότητα που υπάρχει συμφωνία και να τα εξελίξουμε».

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, από την πλευρά του σχετικά με την αναφορά του πρωθυπουργού στις παραβιάσεις της Τουρκίας ανέφερε ότι «αυτές οι παραβάσεις γίνονται εκατέρωθεν.

Το θέμα είναι να μην κορυφώνεται η ένταση. Η επαφή μας θα βοηθήσει οι εντάσεις να επιλύονται στα αρχικά τους στάδια και να βρούμε κοινό τόπο για την επίλυση προβλημάτων».