Μεγάλο «χτύπημα» της Αστυνομίας στο καρτέλ της Κοκαΐνης !

Μεγάλο «χτύπημα» της Αστυνομίας στο μέτωπο των ναρκωτικών με την εξάρθρωση …πολυπλόκαμου κυκλώματος που διακινούσε κοκαΐνη, που έφερε και τη σύλληψη Τρικαλινού επιχειρηματία.

Σήμερα έγινε η παρουσίαση της υπόθεσης από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και όπως πρόκυψε η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, αποθήκευση, απόκρυψη, νόθευση και επανατυποποίηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην χώρα μας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και διάθεση στην εγχώρια αγορά.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιηθήκαν την περασμένη Τετάρτη σε Αττική και Καρδίτσα, συνελήφθησαν συνολικά 5 μέλη της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, 4 Αλβανοί ηλικίας από 34 έως 56 χρονών και 61χρονος, Έλληνας ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και 37χρονος, συνεργός των συλληφθέντων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα.IMG_0405

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 21 κιλά και 480 γραμμάρια κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 92.000 ευρώ, 2 πιστόλια και μία 1 κυνηγετική καραμπίνα.

Η δράση

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών και δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων, εξακριβώθηκε ο πολυεπίπεδος τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και οι διακριτοί ρόλοι των μελών της στη διακίνηση των ναρκωτικών.

Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκε ότι αρχηγικό μέλος της οργάνωσης ήταν 53χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη χρηματοδότησή της, την εύρεση των ποσοτήτων κοκαΐνης και την καθοδήγηση των μελών στην περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά.

Τα λοιπά μέλη της οργάνωσης, τα οποία και συνελήφθησαν, είχαν αναλάβει τη φύλαξη των ναρκωτικών σε ειδικούς χώρους στην Αττική και την Καρδίτσα, τη μεταφορά και τη συγκέντρωση των χρημάτων που προέρχονταν από τη διακίνηση.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι ο 37χρονος συνεργός τους ήταν υπεύθυνος για την εύρεση των οχημάτων μεταφοράς και την κατασκευή σε αυτά, ειδικών κρυπτών.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθη 35χρονος Αλβανός, ο οποίος μετέφερε με ιδιωτικής χρήσης Ι.Χ.Ε., επιμελώς κρυμμένα σε ειδική κρύπτη στα καθίσματα του οδηγού και συνοδηγού, 10 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 10 κιλών και 660 γραμμαρίων.

Όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω έρευνα, ο 35χρονος είχε παραλάβει τη συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, από αποθήκη που βρίσκεται στην Καρδίτσα και ανήκει στον 61χρονο,οποίος συνελήφθη με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας και του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο των νομίμων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των μελών της οργάνωσης σε Αττική και Καρδίτσα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 21 κιλών και 480 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 92.451 ευρώ, 860 Στερλίνες Σκωτίας και 30 λίρες Αγγλίας, 2 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 220 γραμμαρίων, 2 πιστόλια και κυνηγητική καραμπίνα, 63 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 2 ΙΧΕ αυτοκίνητα, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και 12 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται, ότι τα παράνομα κέρδη που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από την παράνομη δράση της εκτιμάται ότι ανέρχονται τουλάχιστον σε 800.000 ευρώ.

«Εγκέφαλος» του κυκλώματος ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Αλβανίας – Οι… μυθιστορηματικές πτυχές της υπόθεσης – Διαβάστε τι αναφέρεται στη δικογραφία

Από τη μία, ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες και παράγοντες του ποδοσφαίρου με το όνομα του να έχει εμπλακεί σε υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων της ΣΕΚΑΠ και να βρίσκεται στη λίστα των μεγαλοφειλετών του ελληνικού Δημοσίου με χρέη κοντά στα 21.000.000 ευρώ.

Από την άλλη, ο μεγαλύτερος ίσως επιχειρηματίας της Αλβανίας στο χώρο της διαχείρισης καυσίμων και υγραερίων που ζούσε τη χλιδάτη ζωή στην Ελλάδα διαθέτοντας βίλα στο Καβούρι και κοινός παρονομαστής δεκάδες κιλά καθαρής κοκαΐνης που “προσγειώνονταν” απευθείας από τα κολομβιανά καρτέλ για να ριχτούν στα σαλόνια της Αθηναϊκής ελίτ και της κοσμοπολίτικης Μυκόνου.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τη δικογραφία που παρουσιάζει το ΘΕΜΑ, ο Σάκης Καρατζούνης κατηγορείται ως ο “υπεύθυνος για τη φύλαξη των ναρκωτικών σε χώρους αποκλειστικά ελεγχόμενους από τον ίδιο, στην περιοχή της Λαζαρίνας Καρδίτσας”, ενώ ο Αριάν Σενάι “ως αρχηγός και χρηματοδότης της εγκληματικής οργάνωσης και υπεύθυνος για την εύρεση κοκαΐνης και την καθοδήγηση των μελών της”.

Στη γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ κατασχέθηκαν περισσότερα από 20 κιλά κοκαΐνης από τα οποία τα σχεδόν 11 κιλά ήταν καταχωνιασμένα στις αποθήκες του Καρατζούνη στη Λαζαρίνα Καρδίτσας.IMG_0406

Η ιστορία του 61χρονου Σάκη Καρατζούνη μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα. Ξεκινώντας από τραυματιοφορέας, ο επιχειρηματίας από τα Τρίκαλα κατάφερε το 1996 να αγοράσει την ΕΛΒΙΚ (Ελληνική Βιομηχανία Κρέατος) και να την πτωχεύσει για να κατηγορηθεί μερικά χρόνια αργότερα για εμπλοκή σε μια μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων.

Φέρεται η ΣΕΚΑΠ να πούλησε ένα φορτίο τσιγάρα με προορισμό την Αίγυπτο, που όμως κατέληξε στην Αιδηψό σε έναν άνθρωπο ο οποίος τελικά καταδικάστηκε για λαθρεμπορία και τον είχε συστήσει ως άνθρωπο του ο Καρατζούνης.

Λίγα χρόνια νωρίτερα στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο 61χρονος είχε εμπλακεί σε μια μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων με φορτηγά από την Ολλανδία όμως μετά από πολυετή δικαστικό αγώνα αθωώθηκε και καταδικάστηκε για πλαστογραφία κάποιων εγγράφων της υπόθεσης.

Στα highlights της ζωής του Καρατζούνη είναι φυσικά ο μυθικός γάμος του στα Τρίκαλα όπου προσγειώθηκε με ελικόπτερο ο Σέρβος παραστρατιωτικός Αρκάν ενώ είναι ο άνθρωπός που κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα των Τρικάλων στην Α΄ Εθνική κατηγορία όμως μετά από μερικά χρόνια η ομάδα κατρακύλησε στη Δ΄ Εθνική.

Σήμερα, ο Τρικαλινός επιχειρηματίας διατηρεί μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες συσκευασίας τομάτας ενώ ασχολείται και με τον τομέα των καυσίμων.
“Μου ζήτησε να τα φυλάξω”

Τους τελευταίους μήνες στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής είχε φθάσει μια πληροφορία που έλεγε ότι έχει στηθεί μια οργάνωση με Έλληνες και Αλβανούς επιχειρηματίες που ετοιμάζουν το μεγάλο κόλπο.

Συγκεκριμένα θα έφερναν καθαρή κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική και στη συνέχεια θα τη νόθευαν,θα την έσπαγαν σε μικρότερες συσκευασίες για να τη ρίξουν στα σαλόνια της αθηναϊκής ελίτ και τα στέκια της Μυκόνου.

Ψάχνοντας οι αστυνομικοί, έφθασαν στο όνομα του πάμπλουτου Αλβανού επιχειρηματία Αριάν Σενάι ο οποίος θεωρείται νούμερο ένα έμπορος υγρών καυσίμων στη χώρα του, μένει σχεδόν μόνιμα σε βίλα στο Καβούρι και αποφάσισαν να παρακολουθήσουν το τηλέφωνο του.

Όλες οι επαφές μπήκαν στο μικροσκόπιο και τότε αποκαλύφθηκε ότι ένας από τους βασικούς συνομιλητές του ήταν ο επιχειρηματίας Σάκης Καρατζούνης.

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη έξω από το σπίτι του στη Λαζαρίνα Καρδίτσας καθώς λίγες ώρες νωρίτερα, ένα μέλος του κυκλώματος φόρτωσε από τη αποθήκη του Καρατζούνη δέκα συσκευασίες που κάθε μια περιείχε περισσότερο από ένα κιλό κοκαίνης για να τις μεταφέρει στην Αθήνα.

Στην κατάθεση του στην Αστυνομία ο 61χρονος επιχειρηματίας υποστήριξε ότι ουσιαστικά έπεσε θύμα γιατί δέχτηκε να φυλάξει τα δέματα που του έδωσαν οι Αλβανοί πιστεύοντας ότι ήταν χασίσι.

“Είμαι επιχειρηματίας και πατέρας τριών παιδιών. Τα τελευταία χρόνια διατηρώ εργοστάσιο παραγωγής πολτοποιημένων ντοματών στην περιοχή της Καρδίτσας και δραστηριοποιούμαι στον τομέα των καυσίμων – υγραερίων.

Πριν από οκτώ μήνες γνώρισα μέσω κοινού γνωστού τον Αριάν Σενάι που δραστηριοποιείται στο χώρο των καυσίμων – υγραερίων και τον γνώρισα προκειμένου να προχωρήσουμε σε συνεργασία και να επεκτείνω τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες” λέει στην κατάθεση του στους αστυνομικούς ο Σάκης Καρατζούνης και προσθέτει “πριν δύο μήνες ο Αριαν Σενάι μου ζήτησε να κρατήσω προς φύλαξη σε αποθήκη που διατηρώ έναντι της οικίας μου ορισμένη ποσότητα χασίς για λογαριασμό του Σάμι Χότσκα που συνελήφθη ως μέλος του κυκλώματος.

Παρά τις αρχικές μου αντιρρήσεις δέχτηκα διότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μεταξύ μας συμφωνία – συνεργασία και δεν ήθελα να φέρω αντίρρηση για να μη χαλάσει η δουλειά

. Πριν από περίπου ενάμισι μήνα ο Σάμι έφερε δύο μεγάλα σακ βουαγιάζ και του υπέδειξα το σημείο που θα τα τοποθετούσε ενημερώνοντας τον ταυτόχρονα ότι μπορεί να έρθει να τα πάρει όποτε θέλει αφού η γκαραζόπορτα της αποθήκης παραμένει πάντα ανοικτή.

Επειδή φοβόμουν πάρα πολύ παρακάλεσα τον Αριάν Σενάι να έρθει να παραλάβει την ποσότητα των ναρκωτικών.

Την περασμένη Τετάρτη στις 6 το απόγευμα επέστρεψα από τη Θεσσαλονίκη όπου είχα μεταβεί προκειμένου να κλείσω ραντεβού για τις εξετάσεις του γιου μου.

Όταν έφθασα στην οικία μου διαπίστωσα ότι ανέμεναν πολλοί αστυνομικοί οι οποίοι μου δήλωσαν ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί έρευνα στο σπίτι και την αποθήκη καθώς είχαν υπόνοιες ότι υπάρχουν ναρκωτικά.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη οι αστυνομικοί βρήκαν ποσότητα κοκαίνης την οποία και μου υπέδειξαν. Αμέσως είπα στους αστυνομικούς όσα γνώριζα. Επίσης μου είπαν ότι έχει συλληφθεί ένας Αλβανός με κοκαίνη την οποία είχε παραλάβει σήμερα από την αποθήκη μου.

Δεν γνώριζα ότι στις αποθήκες μου οι τρεις Αλβανοί είχαν βάλει κοκαίνη καθώς οι ίδιοι μου είχαν αναφέρει ότι θα τοποθετούσαν χασίς”.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν την Πέμπτη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για διενέργεια κύριας ανάκρισης