«Ωφέλιμη θητεία» αλά Βίτσα…Ένας ακόμη τρόπος να την «κοπανήσουμε» από το Στρατό!

(Ξένη Δημοσίευση) Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δήμητρης Βίτσας, μιλάει σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Αντίσταση των Κρητών κατά τη ναζιστική κατοχή, με θέμα «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Αντίσταση των Κρητών μέσα από τα γερμανικά αρχεία που επεξεργάζεται η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού», που οργάνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών. Η εκδήλωση εντάσσεται στο διευρυμένο κύκλο δραστηριοτήτων υπό τον γενικό τίτλο «Η ΑΘΗΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ», με αφορμή την 12η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας το 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, ενώ παράλληλα συνδέεται και με την εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR

Το σχέδιο «Ωφέλιμη Θητεία «παρουσίασε ο ΑΝΥΕΘΑ Βίτσας …Άσχετα πως μας το σερβίρει ο Υπουργός ,η ουσία είναι οτι είναι ένα ακόμη σχέδιο να την κοπανήσουν όσοι δεν μπορούν και θέλουν να είναι μακριά απο την υποχρέωση προς την Πατρίδα …Γιατί όπως και να το κάνουμε  είναι «Μαγκιά να Υπηρετείς την Πατρίδα!»

Βίτσας  το «ονομάζουμε το σχέδιο μας “ωφέλιμη θητεία”. Ωφέλιμη για την πατρίδα, την κοινωνία αλλά και ατομικά για τον στρατευμένο. Ο στόχος μας είναι να υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο και υπό αυτή την έννοια να εκτελεί το καθήκον του στην πατρίδα και συγχρόνως να διευκολύνεται και να αποκτά επιπλέον εφόδια για τη μετά τη θητεία ζωή του».

«”Η κοινωνική θητεία” να μην έχει εντός της, διαδικασίες που μπορούν να θεωρηθούν “τιμωρητικές”…Αλίμονο μην τους ζορίσουμε τους Κοπανατζήδες !

Να διευκολύνονται, όσον αφορά τις αναβολές, άνθρωποι που ανοίγουν σπουδαία επιστημονική καριέρα στο εξωτερικό, να λύνονται διαχρονικά ζητήματα που αφορούν στην ανυποταξία και που τελικά στοιχίζουν, λόγω γραφειοκρατίας, και στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην κοινωνία. 8882

Η διαφάνεια και οι κανόνες ήδη συμβάλλουν να χτυπηθεί το ρουσφέτι και το “βύσμα” αλλά υπάρχει ακόμη δρόμος», συνεχίζει….Εδώ γελάνε  και οι Πέτρες στα Φυλάκια !

 «Κύριο βάρος, όμως, δίνουμε στην πολλαπλή αξιολόγηση της θητείας. Ήδη δεκάδες στρατευμένοι γιατροί, κάνουν το αγροτικό τους σε απομακρυσμένες περιοχές και ακριτικά νησιά και αμείβονται επιπλέον από το υπουργείο Υγείας.

Ήδη δεκάδες νομικοί υπηρετούν τη θητεία τους σε νομικά γραφεία των Ενόπλων Δυνάμεων και εγγράφουν τον χρόνο στην άσκηση τους. Διερευνούμε τη δυνατότητα έγγραφης εμπειρίας και μοριοδότησης για τους μηχανικούς αλλά και άλλους επιστήμονες»,τονίζει.

Για τους  Όπλίτες Αγρότες καμιά μέριμνα κύριε υπουργέ ; Να τους στείλουμε στα Χωράφια να καλλιεργήσουν ζαρζαβατικά για τους λαθρομετανάστες ;

Σχόλιο: Μήπως μπορεί να μας δώσει τα στοιχεία απο τους φυγόστρατους ,τους ανυπότακτους Εξωτερικού και τους απαλλαγέντες ; Τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος !maxresdefault-1-1024x576

Και όπως λένε στο Στρατό  Τα κορόιδα υπηρετούν και έξυπνοι ΚυβερνούνΤα υπόλοιπα για το χτύπημα του ρουσφετιού ΚΥΡΙΕ Υπουργέ για  Ρίξτε και καμιά ματιά στα Στρατόπεδα του Εσωτερικού !

Στα ύψη έχουν εκτοξευτεί οι Επανδρώσεις των Μονάδων  στο εσωτερικό της Χώρας …Μη μας προκαλείτε !!!