Ομόφωνα και με ποσοστό 100% εξελέγη ο Σουλτς στο «SPD» !

66Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) της Γερμανίας εξέλεξε ομόφωνα νέο ηγέτη του τον Μάρτιν Σουλτς, τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στις αμφίρροπες εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Το SPD μοιάζει να έχει αναγεννηθεί αφότου όρισε υποψήφιο για την καγκελαρία τον 61χρονο Σουλτς, στα τέλη Ιανουαρίου: τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις αυξήθηκαν κατά 10 μονάδες ενώ προσέλκυσε και χιλιάδες νέα μέλη. engine.feed.gr

«Το SPD επέστρεψε! Εμείς επιστρέψαμε!» είπε ο Σουλτς στην ομιλία του προς τους 605 συνέδρους του κόμματος, λίγη ώρα πριν τον εκλέξουν ομόφωνα νέο ηγέτη τους με ποσοστό 100%. Διά ανατάσεως της χειρός οι σύνεδροι έδειξαν επίσης ότι θέλουν να είναι ο υποψήφιος τους στις εκλογές.

«Από αυτή τη στιγμή αρχίζει η μάχη για να γίνουμε το πρώτο κόμμα και να κατακτήσουμε την καγκελαρία», δήλωσε, «βαθιά συγκινημένος» ο Σουλτς μετά το τέλος της ψηφοφορίας στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος στο Βερολίνο.

Η πρώτη «μάχη» για το SPD θα δοθεί την επόμενη εβδομάδα στις τοπικές εκλογές του Σάαρλαντ όπου οι Σοσιαλδημοκράτες απειλούν ανοιχτά τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ που κυβερνούν το κρατίδιο αυτό εδώ και 18 χρόνια.

«Θέλουμε το SPD να είναι η ισχυρότερη πολιτική δύναμη μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές (σ.σ. του Σεπτεμβρίου) ώστε να αναλάβει την εντολή για να κάνει τη χώρα καλύτερη και δικαιότερη και να δίνει στον λαό της χώρας αυτής τον σεβασμό που του αξίζει και θέλω, αγαπητοί σύντροφοι, να είμαι ο επόμενος Γερμανός καγκελάριος» είπε ο Σουλτς.