Παρίσι: Πυροβόλησαν και συνέλαβαν ύποπτο για την επίθεση στους στρατιώτες

Τρεις Γάλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι τρεις ελαφρύτερα, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους την ώρα που έβγαιναν από τον στρατώνα στο προάστιο Λεβαλουά – Περέ του Παρισιού, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Κανενός η ζωή δεν απειλείται, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, που αναζητούν τον δράστη, καθώς εκείνος εξαφανίστηκε με το ίδιο αυτοκίνητο αμέσως μετά το συμβάν.

Όλα έγιναν στις 8 το πρωί τοπική ώρα και ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Ο άνδρας τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών και συνελήφθη σε προάστιο του Παρισιού – Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν πρόκειται για τον οδηγό της μαύρης BMW – «Θα χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο για την εξουδετέρωσή του δράστη» έλεγε νωρίτερα η κυβέρνηση.


Oι ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας οργώνουν από το πρωί τους δρόμους της «πόλης του Φωτός» αναζητώντας τον οδηγό της μαύρης BMW που λίγο μετά τις 8:15 το πρωί της Τετάρτης (ώρα Γαλλίας) πάτησε γκάζι και πάτησε τους έξι στρατιώτες που εκείνη την ώρα έβγαιναν από τους χώρους του στρατώνα έχοντας ολοκληρώσει τη βραδινή υπηρεσία τους με αποτέλεσμα τρεις να τραυματιστούν ελαφρά και τρεις σοβαρότερα.

Μία σημαντική εξέλιξη που σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες είναι η σύλληψη ενός υπόπτου που φέρεται να οδηγούσε το επίμαχο όχημα, όχι στο Παρίσι, αλλά σε προάστιο της πόλης.

Αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα ενώ κατευθυνόταν προς το Καλαί μέσω του αυτοκινητοδρόμου Α16 και ο οδηγός του συνελήφθη αφού τραυματίσθηκε με σφαίρες από τους αστυνομικούς, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα νωρίς το απόγευμα ενώ κατευθυνόταν προς το Καλαί, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα. «Ο συλληφθείς, γεννημένος το 1980, είναι ύποπτος ως ο δράστης» της επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα το πρωί «επειδή επέβαινε του οχήματος που η αστυνομία αναζητεί και επιχείρησε να διαφύγει», σύμφωνα με μια δικαστική πηγή.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν επανειλημμένα και ο τραυματίας οδηγός έχει μεταφερθεί από το σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξάλλου ο τηλεοπτικός σταθμός BFM TV μετέδωσε πως μέλη επίλεκτων μονάδων της αστυνομίας συνέλαβαν έναν άνδρα σε αυτοκινητόδρομο στη βόρεια Γαλλία, όμως πρόσθεσε πως δεν κατέστη αμέσως σαφές αν η σύλληψη συνδέεται με τη σημερινή επίθεση εναντίον γάλλων στρατιωτών στο προάστιο Λεβαλουά-Περέ του Παρισιού.

Ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε πως ο ύποπτος πυροβολήθηκε στη διάρκεια της σύλληψης.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στις γαλλικές αρχές είναι το γεγονός ότι όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης «θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα προκειμένου να εξουδετερωθεί ο δράστης». Αν και επίσημα η επίθεση αυτή δεν έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική, εντούτοις την έρευνα έχει αναλάβει η ειδική αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Ήδη εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη.
ΠΗΓΗ protothema