Σφαγή 19 Τούρκων Στρατιωτικών στο Ιρακινό Κουρδιστάν!!!

veteranos.grΟ Τούρκικος στρατός πραγματοποίησε συγκρούσεις την Παρασκευή με μαχητές του Κουρδιστάν από το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) μετά από εισβολή στο έδαφος του Ιρακινό Κουρδιστάν έδαφος στις περιοχές Julamerg και Çukurca, σύμφωνα με το   PKK, που δημοσιεύτηκε Από το πρακτορείο ειδήσεων Firat!

. Σύμφωνα με πληροφορίες  οι Τούρκοι στρατιώτες πέρασαν στο συνοριακό έδαφος του Ιράκ του Κουρδιστάν, εισερχόμενοι σε χωριά που βρίσκονται στην περιφέρεια Amedi της Περιφέρειας Κουρδιστάν στην επαρχία Duhok.

Η στρατιωτική εισβολή έγινε μετά από αρκετές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε η τουρκική αεροπορία γύρω στις 8:00 μ.μ. Την Παρασκευή, στοχεύοντας σε πιθανολογούμενες θέσεις του PKK στην Amedi.

19 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν μεταξύ των στρατευμάτων που διέσχιζαν ν τα σύνορα του Çukurca «14 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν  μόνο στις συγκρούσεις», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Firat. Kurdish-PKK-rebels-Turkey-Iraqi-Kurdistan-border-June-17-2017-anf

Μετά τη διέλευση των συνόρων και την πορεία προς την περιοχή Qela Bedewê, οι Τούρκοι στρατιώτες μπήκαν σε μια θέση όπου οι μαχητές του ΡΚΚ είχαν βάλει εκρηκτικές παγίδες 11

5 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά  πριν φτάσουν στην ενέδρα . «Ο τουρκικός στρατός προσπάθησε να προχωρήσει, αλλά  τελικά καθηλώθηκε!

Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη  συνέχισαν το βομβαρδισμό τους  και το Σάββατο 17 Ιουνίου

Πηγή