Στη Θράκη για την Περιφορά του Επιταφίου και στα…. Φυλάκια του Έβρου για την Ανάσταση ο Τέρενς Κουίκ!

66251-kuik-thrakiΟ Υφυπουργός Εξωτερικών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, την Μ. Παρασκευή θα παρακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου στη Κομοτηνή, το Μ. Σάββατο θα κάνει Ανάσταση στα φυλάκια του Έβρου μαζί με τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Γιώργο Καμπά και την Κυριακή Πάσχα στη Ξάνθη.

Όπως δήλωσε πριν λίγο φτάνοντας στη Θράκη:

«Κατ’ αρχήν θέλω να στείλω τις ευχές μου για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλο τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Σε όσους δεν το έχουν ζήσει από κοντά, πρέπει να τους πω ότι οι Ομογενείς μας, σε όλα τα μέρη της γης, γιορτάζουν αυτές τις μέρες ίσως με μεγαλύτερη – από ότι εδώ – θρησκευτική κατάνυξη και κυριακάτικο γλέντι βγαλμένο μέσα απ’ τη ψυχή τους.

Δεσπόζει, βλέπετε, η νοσταλγία και αγάπη για τη πατρίδα… Μη ξεχνάτε ότι Εκκλησιά, ελληνική γλώσσα και παράδοση είναι οι γέφυρες που ενώνουν τους ξενιτεμένους μας με τη Πατρίδα.

Το Πασχαλινό τριήμερο θα βρεθώ στα ευλογημένα χώματα της Θράκης μας. Εδώ θα περιμένω να γιορτάσω και την Ανάσταση, με το Άγιο Φως που θα μας έλθει από τον Πανάγιο Τάφο μέσω Αθηνών, όπου θα του έχει γίνει υποδοχή όπως του αρμόζει και γίνεται όλα τα περασμένα χρόνια. Με τιμές Αρχηγού Κράτους.