Στην Τουρκία ο Στρατηγός Τζόσεφ Ντάνφορντ …Συνάντηση με τον Στρατηγό Ακάρ!

usa_143Ο Αμερικανός Στρατηγός Τζόσεφ Ντάνφορντ θα έχει μια κρίσιμης σημασίας συνάντηση με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Χουλουσί Ακάρ

Στην Τουρκία μεταβαίνει σήμερα ο Αρχηγός του  Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Στρατηγός Τζόσεφ Ντάνφορντ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Φικρί Ισίκ από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται με αφορμή τη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ προέβη σε δηλώσεις για την επίσκεψη του Ντάνφορντ.

Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι σήμερα ο Ντάνφορντ θα έχει μια κρίσιμης σημασίας συνάντηση με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Χουλουσί Ακάρ.

Το σημαντικότερο θέμα της συνάντησης θα είναι οι  κοινές Επιχειρήσεις Τούρκων και Αμερικανών στην  Συρία.syria_turkishoperationalbab800

Ο ΥΠΑΜ της Τουρκίας ανέφερε ότι η τουρκική και η αμερικανική πλευρά θα κάνουν σημαντικές αξιολογήσεις για το αν μπορούν να διεξαγάγουν απο κοινού  τη στρατιωτικές επιχείρησες στη Ράκα.

Θα ληφθεί απόφαση μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών, υπογράμμισε  ο ΥΠΑΜ της Τουρκίας και πρόσθεσε

«Οι ΗΠΑ θα εξετάσουν την αντίρρηση μας για την συμμετοχή   PYD/YPG, το Συριακό κουρδικό τμήμα  της οργάνωσης PKK….Μια τέτοια κίνηση θα δώσει περισσότερη στήριξη  στον αγώνα της Τουρκίας  κατά του PKK.»

«Από εδώ και πέρα έχουμε δυο προτεραιότητες στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμει , η μια είναι η Μανμπίτζ και η άλλη η Ράκα», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΑΜ

Την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Μάικ Πομπέο είχε πραγματοποιήσει στην Τουρκία το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό.

Κατά την επίσκεψη του Πομπέο επί τάπητος τέθηκαν πάρα πολλά σημαντικά θέματα και ιδιαίτερα η PYD/YPG