Στο ίδιο έργο θεατές …Οι Κουκουλοφόροι έδρασαν ξανά! (φώτο)

591c45c169495Παράλυσε την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα η 24ωρη απεργία που προχώρησαν οι εργαζόμενοι του δημοσίου και εργατικού τομέα σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές η οποία προβλέπει νέα μέτρα λιτότητας.

Την απεργία που ξεκίνησε κατόπιν έκκληση της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων ΑΔΕΔΥ,  της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας ΓΣΕΕ και του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ΠΑΜΕ, εκτός από τους εργαζομένους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στήριξαν και ανεξάρτητες επαγγελματικές ομάδες.28475765_17987132.limghandler

Λόγω της απεργίας παρέλυσαν οι εναέριες και θαλάσσιες μεταφορές. Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε στα μέσα μαζικής μεταφοράς η στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ και μετρό στην Αθήνα.

Λόγω της γενικής απεργίας τα πλοία έμειναν δεμένα στα λιμάνια ενώ ακυρώθηκαν οι περισσότερες εσωτερικές και εξωτερικές πτήσεις. Κατά τη διάρκεια της απεργίας, καθυστερήσεις υπήρξαν και στις παροχές υπηρεσιών στις δημόσιες υπηρεσίες. Ακυρώθηκαν οι δίκες στα δικαστήρια και οι θεατρικές παραστάσεις.

Δεν στήθηκαν λαϊκές αγορές στη χώρα καθώς στην απεργία συμμετείχαν οι πωλητές και οι παραγωγοί. Ενώ μόνο υπηρεσίες πρώτων βοηθειών παρείχαν τα νοσοκομεία.epeid7

Χιλιάδες Έλληνες πολίτες πήραν μέρος στα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν οι ΑΔΕΔΥ,  ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ σε δυο διαφορετικές περιοχές στην Αθήνα. Οι διαδηλωτές μετά το πέρας των ομιλιών που εκφωνήθηκαν διοργάνωσαν πορεία στην Πλατεία του Συντάγματος κρατώντας πανό που έγραφαν :«Ως εδώ, δεν αντέχουμε άλλο».epeisodia1_8

Επεισόδια  σημειώθηκαν όταν κουκουλοφόροι  επιτέθηκαν κατά του βαν τηλεοπτικού σταθμού στην οδό Πανεπιστημίου. Στο περιστατικό που επενέβη η αστυνομία έσπασαν τα παράθυρα του οχήματος Τηλεοπτικού Σταθμού ,ενώ  υλικές ζημιές προκλήθηκαν στις βιτρίνες των γύρω καταστημάτων.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων όταν ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε με πέτρες και ρόπαλα στις δυνάμεις ασφαλείας στο Σύνταγμα.