Τα Έγγραφα για την «Παραχώρηση των «336.000 m2″ του Παύλου Μελά» …Ζητά ο τ. ΥΦΕΘΑ Θ.Δαβάκης!

2629842383_a030dac2a6_zΤην κατάθεση της συμβάσεως παραχώρησης του στρατοπέδου «Παύλου Μελά» ζήτησε  από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Βουλευτής Λακωνίας  και τ. ΥΕΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του κ. Πρωθυπουργού και του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Θεσσαλονίκη. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της σχετικής Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων:

 

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΘΕΜΑ: Παραχώρηση στρατοπέδου «Παύλου Μελά».

kammenos-demourtzidis-tsirpas

Οι πρόσφατες (8.3.17) δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού και του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με την παραχώρηση του στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στον ομώνυμο Δήμο, δημιουργούν την εντύπωση ότι έχουν υπάρξει σημαντικές αλλαγές στους όρους παραχώρησης που διατυπώθηκαν στην αρχική απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, η οποία είχε ληφθεί στις 20 Αυγούστου 2014.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές, το Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» παραχωρείται σε φορείς της Θεσσαλονίκης, για το σύνολο της έκτασης και για ενενήντα (99) έτη.

Το αντάλλαγμα για το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) είναι ογδόντα τρία (83) διάσπαρτα διαμερίσματα του Δήμου «Παύλου Μελά», παρότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Καμμένος δεσμεύτηκε, στην Βουλή των Ελλήνων, για εκατό (100) διαμερίσματα.

Δεδομένου ότι η προηγούμενη συμφωνία της Κυβέρνησης το 2014, είχε χαρακτηριστεί αμοιβαία επωφελής για  όλους τούς εμπλεκομένους φορείς και υπερκάλυπτε ποσοτικά και ποιοτικά τα συμφέροντα τόσο για το κοινωνικό σύνολο – υπό την ευρύτερη έννοια – όσο και για την Στρατιωτική Υπηρεσία, κρίνεται σκόπιμο και προκειμένου να ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία, να ζητηθεί η κατάθεση του πλήρους κειμένου της νέας συμφωνίας παραχώρησης, ώστε να καταστεί δυνατή η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σχετικά με την προσέγγιση της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ στο ζήτημα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΑΙΤΟΥΜΑΙ

18998Την κατάθεση της σύμβασης παραχώρησης του στρατοπέδου «Παύλου Μελά».

Ο Αιτών βουλευτής

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

Σχόλιο: Τα διαμερίσματα που παραχωρεί ο Δήμος τα έχει δει κάποιος απο το Στράτευμα ; …Γιατί και η Επιτροπή θα την πληρώσει !

Η ΕΑΑΣ πρόεκειται να πάρει θέση για την Παραχώρηση του Στρατοπέδου ή δεν την ενδιαφέρει;;

Εμείς να ρωτήσουμε πως ένας Δήμος δεν τήρησε την Συμφωνία για Παραχώρηση 30 Διαμερισμάτων τώρα θα την τηρήσει  για 83 ;

Δείτε τα διαμερίσματα  και αν υπάρχουν κύριοι του Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) γιατί οι Μπελάδες έρχονται…