Τα ευρήματα στην Γιάφκα των Τρομοκρατών του Ε.Α…»Καθαρά τα Καλάσνικοφ»

556Καλάσνικοφ, πιστόλια και πυρομαχικά βρέθηκαν στο σπίτι – κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα, στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., στο διαμέρισμά της στην οδό Ζαϊμη εντοπίστηκαν δύο πολεμικά τουφέκια – καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μια επιθετικού τύπου) καθώς και σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων.

Επιπλέον, κοντά στο διαμέρισμα της 25χρονης Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου (συνεργού της Ρούπα) στην οδό Αθανασίου Διάκου στον Αγιο Δημήτριο βρέθηκε ένα αυτοκίνητο, που όπως προέκυψε από την έρευνα είχε αγοραστεί το Δεκέμβριο του 2016 από τις δύο συλληφθείσες. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Στα δύο διαμερίσματα βρέθηκαν χρήματα σε μετρητά. Ερευνάται εάν προέρχονται από ένοπλες ληστείες που η 48χρονη διέπραξε το διάστημα που διέφευγε τη σύλληψη. Τα παραπάνω κατασχεθέντα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις.

Δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε επίθεση ή άλλη τρομοκρατική ενέργεια, τα δύο καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη, σύμφωνα με πληροφορίες. 204542

Αντίθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένα από τα δύο πιστόλα που βρέθηκαν είχε πρώτα χρησιμοποιηθεί στη ληστεία που είχε διαπράξει ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης στο Δήμο Κλειτορίας, στην Αχαΐα, και στη συνέχεια από την ίδια τη Ρούπα στην αποτυχημένη προσπάθεια απόδρασης του Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η ταυτοποίηση θα γίνει  από τη βαλλιστική εξέταση του όπλου στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  της ΕΛ.ΑΣ

Στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη της Παναγιώτας Ρούπα και της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

– Στο σπίτι στη περιοχή της Ηλιούπολης, όπου διέμενε η συλληφθείσα Παναγιώτα Ρούπα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δύο πολεμικά τυφέκια,
  • δύο πυροβόλα όπλα – πιστόλια,
  • τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μια επιθετικού τύπου) και
  • φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων.

– Πλησίον της οικίας στη περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου διέμενε η συλληφθείσα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, βρέθηκε και κατασχέθηκε όχημα το οποίο φέρεται ότι είχε αγοραστεί το Δεκέμβριο του 2016 από τις δύο συλληφθείσες.

– Και στις δύο παραπάνω οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά.

Όλα τα παραπάνω κατασχεθέντα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι έρευνες στις παραπάνω οικίες συνεχίζονται.

Επίσης σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη νέα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε χώρο σε περιοχή της Αττικής.