Τραγωδία αναφέρουν τα Τουρκικά ΜΜΕ Η …»Aποκάλυψη» του Α/Α της Ναυτικής έκδοσης «Κορκούτ»

alcatras1Δεν ξέρω τι να πω. Θα πρέπει να το αναφέρουμε ώς τραγωδία ή μια τουρκική κωμωδία; Ένα ολοκαίνουργιο πρωτότυπο   αναπτυγμένο σύστημα  άμυνας  της ναυτικής Α/Α έκδοσης  κατέληξαν,  να είναι καρφωμένο σε ένα ελληνικό νησί.(turkishnavy.net)

Το όλο επεισόδιο ξεκίνησε όπως και πολλοί άλλοι. Το φορτηγό  με τουρκική με σημαία M / V Alcatras  καθώς έπλεε από την Τούζλα, Κωνσταντινούπολη Αττάλεια, σύμφωνα με δήλωση του καπετάνιου , προσάραξε στο νησί της Κω σε περίπου 100 μέτρα από την παραλία της Λάμπης. Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν στο Αιγαίο Πέλαγος αρκετά συχνά (Μόνο για τα Τουρκικά Πλοία )

M / V Alcatras είναι 28 μέτρα μήκος σκάφη. Έχει φέρει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου τουρκικού αλιευτικού σκάφους  και έχει σχεδιαστεί για να πλέει  σε αβαθή γύρω από την Τουρκία. Αλλά αυτή είναι δεν έχει καμία αλιευτικά εργαλεία εγκατασταθεί. Έχει καταχωρηθεί ως  καταδυτικό σκάφος alcatras

Οι φωτογραφίες του σκάφους στο Marine Traffic παρουσιάζει ένα τυπικό σκάφος εργασίας, με την υπερκατασκευή μπροστά και ένα μεγάλο χώρο εργασίας στην  πρύμνη.

Όταν M / V Alcatras ήταν θεμελιωμένη στην Κω όμως ήταν φορτωμένο με ό, τι εμφανίζεται ως δύο λευκά δοχεία για τη στέγαση ή για την εργασία και ένα πράσινο δοχείο. Επιπλέον, έχει ένα μέσο hight κατάρτι με σκεπαστή κορυφή και άλλη δομή και καλύπτονται πλήρως. Αυτό είναι το πολύτιμο φορτίο.alcatras11

The above photo shows Aselsan’s naval version of Korkut air defence gun system. The below photo shows the grounded vessel Alcatras and her cargo. A is the 3D search radar. The shape of the radar and the neck of the mast is very distinct. B is the fire control radar on the turret. Though the turret is covered on the boat, the shape and the height is consistent with the uncovered turret. The arrow shows the direction of the barrels. The photo above is from Twitter user @TyrannosurusRex. The photo below is from The Toc.

Ο ιστός και το καλύπτει το φορτίο έχει την ξεχωριστή μορφή του ναυτικού Α/Α συστήματος όπλο αεράμυνας που αναπτύχθηκε από Aselsan.

Aselsan έχει αναπτύξει για τον Τουρκικό Στρατό ένα αμυντικό σύστημα αεροβόλο αυτοκινούμενων ονομάζεται Κορκούτ . Μία μονάδα Κορκούτ αποτελείται μία εντολή και τον έλεγχο του οχήματος με ραντάρ 3D αναζήτησης (με την ένδειξη A στη φωτογραφία παραπάνω) και 3 οχήματα όπλο, το καθένα εξοπλισμένο με δύο μονά 35 χιλιοστών όπλο αεράμυνας και ένα ραντάρ ελέγχου πυρός.

Τα δίδυμα πυροβόλα όπλα είναι μονάδες Oerlikon GDF-002 παράγονται κατόπιν αδείας από την MKEK. Η ανάπτυξη της Κορκούτ έχει φτάσει πρόσφατα το στάδιο των δοκιμών πεδίου και ορισμένα οχήματα παραδόθηκαν στο Τουρκικό Στρατό για το σκοπό αυτό.

Η ναυτική  έκδοση Κορκούτ φορτώθηκε στο M / V Alcatras στην Κωνσταντινούπολη και είχε κατεύθυνση προς Αττάλεια. Δεν υπάρχουν ναυτικές  κατασκευές  εγκαταστάσεων στην Αττάλεια.

Το M / V Alcatras δεν  μεταφέρει  απλώς το σύστημα από την Τούζλα στην Αττάλεια.Να υποθέσουμε οτι  στην Αττάλεια, το σκάφος ήταν να διεξάγει δοκιμές στην ανοιχτή θάλασσα.

Υπήρχαν φήμες ότι ένα navalised σύστημα όπλο αεράμυνας με βάση Κορκούτ ήταν, επίσης, στην ανάπτυξη, αλλά δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη απόδειξη.

Πρώτα η φωτογραφία του πρωτοτύπου δημοσιεύτηκε στο Twitter. Αργότερα, η είδηση για την προσάραξη ενός τουρκικού πλοίου με ένα μυστηριώδες φορτίο, δόθηκε στη δημοσιότητα. Τώρα όμως εμείς και οι γείτονές μας ξέρουν ότι έχουμε αναπτύξει ένα πρωτότυπο ενός τέτοιου συστήματος.

Σχόλιο:  Επειδή οι Τούρκοι δεν είναι τόσο μπουταλάδες όσο εμείς πιστεύουμε να παρατηρήσουμε ότι πρέπει να φιλτράρουμε ότι αναφέρουν τα Τούρκικα ΜΜΕ…Το Συγκεκριμένο Site  που πριν τον πραξικόπημα ήταν ακριβέστατο ,έχει μειώσει κατά πολύ τις αναφορές τους σε Τουρκικά Σκάφη !

Το να το αφήσουν οι Τούρκοι να βγάλουν την είδηση μας βάζει σε υποψίες και καλά είναι να κρατάμε και κάποια πισινή !