Τρεις και ο κούκος στο εκδήλωση του «ΠΡΑΤΤΩ» για το «Προσφυγικό!»

Ο Νίκος Τόσκας (Α), αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Γιάννης Μουζάλας (Δ), υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, και ο Χρήστος Μπότζιος (K),πρέσβης επί τιμή, στην εκδήλωση «Προσφυγικό και επιπτώσεις» που διοργανώνει η Κίνηση Ιδεών & Δράσης ΠΡΑΤΤΩ, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Την πεποίθηση  η μάλλον την βεβαιότητα πως το λαθρομεταναστευτικό-προσφυγικό φαινόμενο θα διαρκέσει χρόνια, εξέφρασαν οι υπουργοί  της Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στην εκδήλωση «Προσφυγικό και επιπτώσεις» που διοργάνωσε η Κίνηση Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» στη Στοά του Βιβλίου.

Στις ομιλίες τους, οι δυο υπουργοί αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί, τόσο στους προσφυγικούς καταυλισμούς της ενδοχώρας, όσο και στα νησιά. Όπως παραδέχθηκαν, προβλήματα καταγράφονται ακόμα στις δομές των νησιών – γεγονός που, όπως δήλωσαν, θα αντιμετωπιστεί στο Μέλλον !!!

Τη διαπίστωση πως η φιλοξενία των 50.000 προσφύγων στην ενδοχώρα έχει προχωρήσει χωρίς κοινωνικά προβλήματα, εξέφρασε ο  Μουζάλας, υπενθυμίζοντας πως το προηγούμενο κύμα προσφύγων κατά την Μικρασιατική καταστροφή, παρά την μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομοιογένεια με τον ντόπιο πληθυσμό, είχε συνοδευτεί από αντιδράσεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

(Απίστευτο  ο Ανιστόρητος  Μουζάλας να τοποθετεί τους λαθρομετανάστες στην ίδια μοίρα με τους Έλληνες ξεριζωμένους  της Μικράς Ασίας )

Η Πρώτη  επιτυχία μας αποτελεί η εξισορρόπηση των δικαιωμάτων των κατοίκων της Ελλάδας, των προσφύγων και των λαθρομεταναστών.!!!!

Το παραπάνω, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μην αναπτυχθούν ακροδεξιά και ρατσιστικά αντανακλαστικά, όπως σε άλλες χώρες», ανέφερε ο Μουζάλας.

Αναφερόμενος σε θέματα δημόσιας ασφάλειας, ο Ν. Τόσκας πρόσθεσε από πλευράς του πως έχουν σημειωθεί σποραδικά μόνο μικροπαραβάσεις εντός των καταυλισμών. «Δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία να σχετίζονται με εγκληματικότητα», επισήμανε.

Σχόλιο : Δεν γνωρίζουμε πόσο κόσμο περίμεναν οι Υπουργοί στην εκδήλωση  αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τρεις και ο κούκος …

.