• Ετοιμάζει ερευνητικό Σκάφος να πλεύσει νότια της Κρήτης η Τουρκία…Πως θα , αν αντιδράσει η Ελλάδα;

Η Τουρκία σχεδιάζει να στείλει ερευνητικό σκάφος στην περιοχή που έχει συμφωνήσει με τη Λιβύη, σε μια πρώτη προσπάθεια να επιβάλει νέα τετελεσμένα, αλλά και για να τεστάρει τα νεύρα της Ελλάδος και τις αντιδράσεις της

>Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η βιασύνη που υπήρξε από τουρκικής πλευράς να υπογραφεί η συμφωνία με το καθεστώς της Τρίπολης, να γίνει αμέσως μετά η επικύρωσή της από τη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, όπως και η κατάθεσή της στη συνέχεια στα Ηνωμένα Έθνη, πράγμα που έγινε όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο Ρετζέ Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαιώνουν πως θα κινηθούν γρήγορα.

Πρώτο βήμα, συνεπώς, είναι η αποστολή ενός ερευνητικού σκάφους και αργότερα, μετά το τέλος των σεισμικών ερευνών, γεωτρύπανου. Η δεύτερη φάση δεν αναμένεται ότι θα γίνει αμέσως.

Ερωτήματα προκαλεί η στάση που θα αναμένεται να  κρατήσει η Κυβέρνηση της Ελλάδος ,αφού υπάρχουν πολλές απόψεις,αν και σύμφωνα με τα  συμφραζόμενα δεν αναμένονται δυναμικές αντιδράσεις
Σύμβουλοι του Πρωθυπουργού ,όπως και ο Υπουργός Επικρατείας απέκλεισαν τον ενδεχόμενο θερμό επεισοδίου με την Τουρκία και το ερώτημα είναι αν έχουμε κόκκινες γραμμές  και ποιες είναι αυτές !
Μπορεί ο ΥΕΘΑ να είπε σε συνέντευξη του οτι αν ο άλλο βγάλει όπλο πρέπει να έχει και εσύ το πιστόλι σου  έτοιμο και λαβωμένο ,άποψη όμως που  δεν συμμερίζονται όλοι  στο Στενό Κυβερνητικό επίπεδο !
Αν η Ελλάδα δεν κάνει σαφές οτι θα στείλει στο βυθό όποιο πολεμικό ή ερευνητικό παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα της αλλά θα προσπαθήσει να το πάει σε δήθεν διεθνείς οργανισμούς…..Πάει το χάσαμε το παιχνίδι Πατριώτη και δεν θα μας φταίει κανείς άλλος παρά το κεφάλι μας !
Παράλληλα, θα συνεχίζονται οι παράνομες  αλλά τετελεσμένες ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ, στην οποία βρίσκονται τα δυο γεωτρύπανα και τα δυο  Τουρκικά ερευνητικά σκάφη.
Και καλά οι Κυπραίοι δεν έχουν Ναυτικό και Αεροπορία ,αν και τόσα χρόνια θα έπρεπε να είχαν …Αλλά εμείς;