Έρχονται προσλήψεις «ΕΠΟΠ» & στο Άμυνας …Στα «Χνάρια του Χρυσοχοΐδη και ο Παναγιωτόπουλος» !

Το χρόνιο πρόβλημα της υποστελέχωσης και της γήρανσης του έμψυχου δυναμικού  ειδικά των Εδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο να παρουσιάζει το επόμενο διάστημα στον πρωθυπουργό, τις  προτάσεις του.

Το πρόβλημα, μάλιστα, επιδεινώθηκε κατά τις ημέρες της κυβέρνησης του  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού  οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Άμυνας  απέφυγαν καν τη σκέψη  για το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας….Και με τους Οπλίτες από τα ΚΕΝ να γεμίζουν τις Μονάδες στην ενδοχώρα, έλα όμως που δεν ψήφισαν ούτε τους ρουσφετολόγους !!

Ο νέος υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε δεχτεί εισηγήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα και ανέμενε συγκεκριμένη πρόταση από τα Γενικά Επιτελεία …

Το σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι επιτελείς του Πενταγώνου περιλαμβάνει αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς  απο 9 στους 12 μήνες και η  υποχρεωτική στράτευση στα 18, αλλά και η εθελοντική στράτευση γυναικών, τακτικές προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, διευθέτηση ανυποτάκτων εσωτερικού και …Εξωτερικού που αποτελούν μάστιγα !

Το τελικό σχέδιο όμως που φαίνεται να περπατάει είναι ….Προσλήψεις  ΕΠΟΠ,αφού ο ίδιος ο ΥΕΘΑ μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος …Απέκλεισε την αύξηση της Θητείας στο Στρατό Ξηράς

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχουν κάνει οι επιτελείς του «Πενταγώνου», ο Στρατός Ξηράς χρειάζεται σε πρώτη δόση 1.200 οπλίτες  …

Τετρακόσιοι από αυτούς υπολογίζεται ότι θα στελεχώσουν τις Ειδικές Δυνάμεις προερχόμενοι μόνο απο τις Ειδικές Δυνάμεις , 400 προορίζονται για θέσεις τεχνικού προσωπικού και άλλοι 400 για τα στρατιωτικά νοσοκομεία.!!!!

Ειδικά  λένε οτι στα νοσοκομεία υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε νοσηλευτές….Τους έστειλαν όλους  στα HOT-SPOT να μην ξεχνιόμαστε !

Οι υπόλοιπες 800 προσλήψεις αναμένεται να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν και στους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων :Ναυτικό και την Αεροπορία.

Σχόλιο: Για μια ακόμη φορά επιλέγεται η εύκολη λύση λύση των προσλήψεων …Θα γίνει χαμός στα Βουλευτικά γραφεία (είναι και πολλοί οι Βουλευτές και όχι η αύξηση της θητείας όπως προτείνουν τα ΓΕ

Για δε τους ανυπότακτους του Εξωτερικού ούτε λόγος να γίνεται, θα έρχονται με το πάσο τους .θα ψηφίζουν όποιον δεν τους κυνηγά και θα μας κάνουν και Κριτική !!!

Είναι γνωστό  άλλωστε οτι στην Ελλάδα τα Κορόιδα Πολεμούν και ξύπνιοι Κυβερνούν …Όχι που θα το άλλαζαν ετούτοι εδώ !