Συλλήψεις 6 ατόμων για το Φονικό της ΄Ίμβρου

Εξι άτομα συνέλαβε η τουρκική αστυνομία για την δολοφονία του 86χρονου ομογενούς στην Ίμβρο Ζαφείρη Πιγνιάρη (φωτό αρχείου) όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία Τσανάκαλε (Δαρδανέλια) αποκαλύπτοντας ότι στα σπίτια τους βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα που ανήκουν στο θύμα και άλλα τεκμήρια.

Στην ανακοίνωση της εισαγγελίας αναφέρεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών της δολοφονίας του Πιγνιάρη, γεννηθείς το 1933, ο οποίος  βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στις 13 Μαΐου  δεμένος με πλαστικές χειροπέδες στα χέρια και στα πόδια, συνελήφθησαν σήμερα  έξι ύποπτοι.

Όλα κατατείνουν ότι αυτό που αποτέλεσε το κίνητρο των δολοφόνων ήταν οι φήμες που κυκλοφορούσαν στο νησί ότι ο Ζαφείρης Πιγνιάρης φύλαγε στην απομονωμένη αγροικία του κοντά στο Ευλάμπιο έναν θησαυρό με μετρητά και χρυσές λίρες.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μετά από έρευνα που έγινε στα σπίτια  των υπόπτων, βρέθηκαν ευρώ και τουρκικές λίρες που εκτιμάται ότι αφαίρεσαν από το θύμα, τιμαλφή, πλαστικές χειροπέδες και προσωπικά αντικείμενα που ανήκουν στο θύμα.