Τελετή αποκαλυπτηρίων της Προτομής του Στρατηγού του Έθνους …»Βάστα Καραΐσκάκη»(video)

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 και κατόπιν πρόσκλησης της Δημοτικής Αρχής της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστη στην τελετή αποκαλυπτηρίων της Προτομής του μεγάλου Οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821 Στρατηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους o Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμάς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Νικόλαος Ζαχαριάς, καθώς και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιτωλικιωτών Αττικής «Ο ΛΙΑΚΑΤΑΣ» κ. Μάγδα Βελτσίστα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Ήρωα που ανεγέρθη στην κεντρική πλατεία του Αιτωλικού και απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο εξήρε τα ηγετικά χαρίσματα και τις στρατιωτικές αρετές του Αρχιστρατήγου της Ρούμελης που με τα εμπνευσμένα στρατηγικά του σχέδια και τις ιδιοφυείς τακτικές του κατάφερνε να ανατρέπει τους άνισους αριθμητικούς συσχετισμούς, οδηγώντας στη νίκη τους ελλιπώς εξοπλισμένους Έλληνες.

Τόνισε δε, ότι η Πατρίδα μας συνεχίζει και σήμερα να βγάζει ανθρώπους με το ηρωικό φρόνημα του Καραϊσκάκη, παραπέμποντας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που με την αποφασιστική του παρουσία σε κάθε γωνιά της Ελληνικής Επικράτειας αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα που εξασφαλίζει την Εθνική Κυριαρχία και τα Κυριαρχικά μας Δικαιώματα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.