7 μήνες φυλάκιση στο ψευδομουφτή Μετέ και στον Ιμάμη Ερκάν Αζίζογλου!

Ο Αχμέτ Μετέ που ισχυρίζεται ότι είναι ο «εκλεγμένος μουφτής» της Ξάνθης, καταδικάστηκε σε 7μηνη ποινή φυλάκισης για αντιποίηση αρχής επειδή ο ίδιος δεν επέτρεψε να ασκήσει τα καθήκοντα του ο νόμιμος Μουφτής Ξάνθης στην κηδεία που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι στο χωριό Γλαύκη για τον αδικοχαμένο στρατιώτη Αχμέτ Κατουνλού.

Στη δίκη που εκδικάστηκε τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε και ο ιμάμης Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου σε 7μηνη φυλάκιση επειδή παραβίασε τους νόμους.

Μετά τη δίκη που πραγματοποιήθηκε κατόπιν παρέμβασης της Εισαγγελίας Ξάνθης, οι Μετέ και Αζίζογλου άσκησαν έφεση στην απόφαση για την 7μηνη φυλάκισης που τους επέβαλε το δικαστήριο.

Ο Αχμέτ Μετέ σε μια ανοιχτή ομιλία που είχε πραγματοποιήσει τον Αύγουστο του 2014 στο χωριό Γλαύκη είχε χρησιμοποιήσει τις εξής ρατσιστικές φράσεις εις βάρος των Εβραίων: ««Κατάρα στο Ισραήλ! Διότι οι Γερμανοί αυτούς τους έκαναν σαπούνια, αλλά ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μία μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους».