Απονομή Ηθικής αμοιβής «ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑΣ» & «ΕΠΑΙΝΟΥ σε Αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ

 panvΈπειτα από πρόταση απονομής ηθικής αμοιβής της Δ.Α. Τρικάλων, ο Αρχιφύλακας Παναγιώτης Βαβρίτσας τιμήθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας με την ηθική αμοιβή της «ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑΣ» και Επαίνου …Υπάρχουν και τέτοιοι Αστυνομικοί !

Διότι στις 25 Φεβρουαρίου 2017 υπηρετώντας στο Α.Τ. Φαρκαδόνας Τρικάλων  και ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, κλήθηκε στις 2 τα ξημερώματα από ιδιώτη και μετέβη άμεσα στον τόπο όπου έλαβαν χώρα εγκλήματα κατά της ζωής και της περιουσίας πολιτών (απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε συνδυασμό με παράνομη οπλοφορία-οπλοκατοχή-οπλοχρησία, εμπρησμό και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς).

Κατά την άμεση μετάβασή του στο τόπο του εγκλήματος και αφού κατέλαβε επ’ αυτοφώρω τον δράστη των παραπάνω εγκλημάτων, ενεργώντας με εξαιρετική δραστηριότητα, μεθοδικότητα, προθυμία, ζήλο και λαμβάνοντας μέτρα αυτοπροστασίας του, κατόρθωσε την έγκαιρη αφόπλιση του δράστη, την σύλληψη και την παραπομπή του στην δικαιοσύνη (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του OichaliaNEWS εδώ).

Δύο μήνες αργότερα έπειτα από πρόταση απονομής ηθικής αμοιβής από το Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου απένειμε την ηθική αμοιβή του «ΕΠΑΙΝΟΥ» στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, στον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κω και σε 7 αξιωματικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων …

Μεταξύ των οποίων και στον Αρχ/κα Παναγιώτη Βαβρίτσα ο οποίος βρισκόταν με απόσπαση στην Κάλυμνο, διότι εργάστηκαν από κοινού επίμονα, δραστήρια, μεθοδικά, επιδεικνύοντας προθυμία και υπερβολικό ζήλο κατορθώνοντας, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και διακριτική παρακολούθηση, να συλλάβουν στις 25 Απριλίου  στο λιμένα της Καλύμνου 2 άτομα στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 800 γρ. ακατέργαστης κάνναβης ενώ σε έρευνα σε οικία ενός εκ των δύο βρέθηκαν δύο πήλινοι αμφορείς ύστερο ρωμαϊκών χρόνων.

Σχόλιο: Μπράβο στον Αρχιφύλακα Βαβρίτσα  που τιμά τη Στολή την Υπηρεσία και τους Πολίτες που υπηρετεί !