«Υποκρισία ή Άγνοια Καμμένου;»Αναρωτιέται ο Δαβάκης για τις Συντάξεις Χηρείας…Τι απαντά το ΥΠΕΘΑ!

1-4Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην ΥΦΕΘΑ Αθανάσιος Δαβάκης για τις Συντάξεις Χηρείας των Αξιωματικών που έπεσαν με το Ελικόπτερο στο Σαραντάπορο …Αναρωτιέται αν ο ΥΕΘΑ έχει Άγνοια νόμου ή Υποκρίνεται!

Δαβάκης

Από δημοσιεύματα του Τύπου πληροφορούμαστε ότι ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας «αγωνιά» – δίνοντας εντολή για σχετικό έγγραφο ερώτημα προς το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης – για τις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου στις συντάξεις που θα λάβουν οι σύζυγοι και τα τέκνα των πεσόντων στο ατύχημα με το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού.

Όπως θα έπρεπε να γνωρίζει, από τις προβλέψεις του νόμου Κατρούγκαλου εξαιρούνται όλοι όσοι δικαιούνται σύνταξη λόγω θανάτου που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης.

Από τα ανωτέρω, δύο ενδεχόμενα είναι πιθανά:

Είτε ο κ. Υπουργός ψήφισε τις ρυθμίσεις Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς καν να τις διαβάσει.

Είτε ο κ. Υπουργός γνωρίζει τι ψήφισε αλλά για μια ακόμα φορά προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών σε άλλους, προσποιούμενος ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα των στελεχών και προσπαθώντας να αποποιηθεί την πολιτική ευθύνη.

Αφήνουμε τα πεπραγμένα Καμμένου στην κρίση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και όλων των πολιτών.

Όσον αφορά την ουσία του ζητήματος των συντάξεων χηρείας, καλούμε τον κ. Καμμένο να ζητήσει τα σχετικά πρακτικά της Βουλής και να δει τι μας απάντησε ο συνάδελφός του κ. Πετρόπουλος στις 3/2/2017…

Τέλος, αν ο κ. Καμμένος έχει τη βούληση να επιλύσει το θέμα των συντάξεων χηρείας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, να αναλάβει συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία για την τροποποίηση του άρθρου 12 του Ν. 4387/2016.

Η απάντηση των συνεργατών του κ. Καμμένου δεν άργησε να έρθει. Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Α. Δαβάκη για τις συντάξεις χηρείας, κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν τα εξής:

«Οφείλουμε να σεβόμαστε αυτές τις στιγμές, κάτι που προφανώς αδυνατεί να καταλάβει ο κ. Δαβάκης. Επαναλαμβάνουμε: η αφέλεια είναι ανίκητη. Τα πάντα τελικά έχουν την εξήγησή τους και αντιλαμβανόμαστε όλοι πλέον γιατί τον «ξήλωσαν» από τομεάρχη Άμυνας στο κόμμα του».