Η Κύπρος απορρίπτει τις Τουρκικές αξιώσεις που διατυπώνονται στην επιστολή Φεριντούν Σινιρλίογλου προς τον ΟΗΕ!

veteranos.gr

Ο Τούρκος Α/ΓΕΝ  Ναύαρχος Μποστάνογλου …Παρακολουθεί τον πλου του Μπαρμπαρός στα νερά της Κατεχόμενης Κύπρου!

Η Λευκωσία απορρίπτει τις τουρκικές θέσεις και αξιώσεις  που διατυπώνονται στην επιστολή του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Τουρκίας στα Ηνωμένα Εθνη Φεριντούν Σινιρλίογλου προς τον διεθνή οργανισμό.

Οι Τούρκοι καταγγέλλουν ως «προκλητική» η ενέργεια της κυπριακής Κυβέρνησης να παραχωρήσει άδεια για έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, με τον ισχυρισμό πως μέρος του τεμαχίου αυτού βρίσκεται εντός των ορίων της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα ΗΕ Κορνήλιος Κορνηλίου δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως τα όσα αναφέρονται στην επιστολή «είναι μια επανάληψη της πάγιας θέσης της Τουρκίας, την οποία βεβαίως απορρίπτουμε» . Πρόσθεσε πως «οι δικές μας αντιδράσεις θα συνεχιστούν όπου δει».

Στην επιστολή ημερομηνίας 12 Απριλίου 2017, ο . Σινιρλίογλου εκφράζει «μεγάλη ανησυχία σε σχέση με την προκλητική», κατά την έκφρασή του, «ενέργεια της ελληνοκυπριακής διοίκησης  να παραχωρήσει άδεια  υπεράκτιων ερευνών και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων» για το τεμάχιο 6,  μέρος της οποίας, όπως αναφέρει βρίσκεται εντός των εξωτερικών ορίων της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Σινιρλίογλου αναφέρει επίσης πως η άδεια αυτή που δόθηκε για το τεμάχιο 6 στις 6 Απριλίου 2017 δεν παράγει νομικά αποτελέσματα επί των ipso facto and ab initio κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στην υφαλοκρηπίδα της για σκοπούς ερευνών και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων της.

Exercise "Co-operative Partner 2000" in Odessa (Ukraine), June 2000. - Turkish ship (background)

Επίσης, αναφέρει πως η Τουρκία είναι δεσμευμένη στην προστασία των κυριαρχικών της δικαιωμάτων που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και δεν θα επιτρέψει σε ξένες εταιρείες να διεξάγουν «χωρίς εξουσιοδότηση δραστηριότητες, που αφορούν τις έρευνες και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην υφαλοκρηπίδα της, όπως υπογραμμίστηκε κατά έντονο τρόπο σε πολλές δηλώσεις για το θέμα από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, και πιο πρόσφατα στις 6 Απριλίου 2017». • Steve Nichols

  Η Ελλαδα εάν δεν βρει την αχιλλειο πτέρνα και δεν απειληση την Τουρκια σε καποιο συμειο, η Τουρκια δεν θα σταματησει τον επιθετικο αγωνα….
  Και η αχίλλειος πτέρνα αυτή ειναι ο Εβρος-Αντ.Θρακη-Δαρδανελια-Κωνσταντινουπολη…
  Εκει ειναι η αχίλλειος πτέρνα της Τουρκιας…..οχι μόνο στρατιωτικά, αλλά εκεί ειναι τα στενά, εκεί ειναι ολη η οικονομία της, η πολιτικη της τα στρατηγεία της, τα ινστιτούτα της, τα πάντα…
  Για να συμβεί αυτό, η Ελλάδα θα πρεπει να μετατρέψει το Δ’ΣΣ σε επιθετική στρατιά με μεγάλο και τέλειο οπλισμό……οχι μονο τανκς και πυροβολα, αλλά, με επιθετικά ελικόπτερα, και πυραυλικά συστήματα που θα φτάνουν άνετα μέσα στην Κωνσταντινουπολη και πέρα απο αυτήν..!!! Μονο τοτε θα κάτσει καλα..!!!!

 • ΙΑΠΕΤΟΣ

  ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ 60 -PANTSIR-2 AΠO THN ΡΩΣΣΙΑ,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΠΟΤΕ ΒΑRAK-8 AΠO TO ISRAEL. ΒΕΒΑΙΑ ΕΑΝ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΕ «ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ» ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ-ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ Σ’ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΥΥΠΕΣ ΓΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑ.