Με 42 F-35 θα εξοπλιστεί μέχρι το 2023 …το «HMS Queen Elizabeth» του ΗΒ!

Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας σκοπεύει να διαθέσει 42 αεροσκάφη F-35 στο νέο αερομεταφορέα του βασιλικού ναυτικού HMS Queen Elizabeth μέχρι το 2023, εκ των οποίων τα   24 θα  είναι «μαχητές πρώτης γραμμής» και 18 να κρατηθούν σε αποθεματικό ή να χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση

Μιλώντας για τους αρχικούς και προγραμματισμένους αριθμούς, ο κυβερνήτης του πλοίου, Captain Jerry Kyd, δήλωσε ότι βρίσκεται στη διαδικασία αγοράς περισσότερων F-35, γνωστών και ως Lightning, από τον Lockheed-Martin στις ΗΠΑ.

Ο καπετάνιος Kyd είπε ότι θα έχουν επίσης διαθεσιμα  14 ελικόπτερα στο πλοίο όταν το πλοίο αναπτύσσεται για πρώτη φορά το 2021.

«Αλλά μέχρι το 2023, δεσμευόμαστε να φέρουμε στο αεροπλάνο  περισσότερα απο 24 αεροπλάνα του Ηνωμένου Βασιλείου και μετά είναι πολύ μακριά για να πούμε», πρόσθεσε.

Εξαίρεσε επίσης τους μεταφορείς της κλάσης Queen Elizabeth που τους αποκαλούν «ισχυρούς πρεσβευτές για τη Βρετανία στην παγκόσμια σκηνή, τόσο σε χρόνο ειρήνης όσο και σε περιόδους σύγκρουσης».

«Αυτά τα σκάφη θα είναι πραγματικά στην πρώτη γραμμή της προβολής της βρετανικής στρατιωτικής δύναμης για δεκαετίες για τις επόμενες γενιές».