Πέρας Συναγερμού ,εξουδετερώθηκαν οι Βόμβες στην 112ΠΜ…»Τα εύσημα από τον δήμαρχο Ασπροπύργου!»

Με επιτυχία και χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό απρόοπτο εξουδετέρωσαν τις δύο Βόμβες των 5000 λιβρών η Ειδική Ομάδα καταστροφής  Πυρομαχικών της Πολεμικής αεροπορίας!

Η Ομάδα επιχείρησε με επαγγελματικό τρόπο και έκαψε την γόμωση των δύο βομβών αφού πρώτα είχε αφαιρέσει τον πυροκροτητή !

Η Όλη επιχείρηση ολοκληρώθηκε απο την Ομάδα Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών της 112 Πτέρυγας Μάχης (112ΠΜ).στις 13:00  και το Αεροδρόμιο της Ελευσίνας  ετέθη ξανά σε λειτουργία και άπαντες επέστρεψαν με ασφάλεια στα καθήκοντά τους !

Για την επιχείρηση είχαν  ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός Μονάδας (καθοδήγηση μέρους του ωστικού κύματος και θραυσμάτων εντός του αεροδρομίου και μείωση της έντασης του με τη δημιουργία αναχωμάτων, εκκένωση περιοχής περιμετρικά του σημείου ανεύρεσις τους) με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης επισφαλών καταστάσεων.

Ο Επαγγελματισμός που επέδειξαν τα Στελέχη  ήταν υποδειγματικός και οι κινήσεις μετρημένες ,πράγμα που δείχνει την εκπαίδευση που έχουν ώστε να εξουδετερώνουν Βόμβες μεγάλης ισχύος εντός κατοικημένων Περιοχών!

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, μεταξύ άλλων, συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, για την άρτια οργάνωση της επιχείρησης.

«Τόνωσαν την εμπιστοσύνη και τη σιγουριά του λαού μας, στις ικανότητες και την αποφασιστικότητα, με την οποία προασπίζονται την ακεραιότητα της χώρας και την ασφάλεια των πολιτών, έναντι εχθρών και κινδύνων, εσωτερικών και εξωτερικών»,