Νύχτα Σάρωσαν τα Χωριά της Κύπρου τα Ισραηλινά Κομάντο !(φώτο & video)

Πλάνα από την μεγαλύτερη εκπαιδευτική άσκηση δημοσιεύουν ισραηλινά μέσα.

IMG_0400Η άσκηση που πραγματοποιήθηκε το 7μερο 7-14 Ιουνίου στο Τρόοδος με την συμμετοχή 400 Ισραηλινών κομάντο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.IMG_0397

Η επίλεκτη δύναμη του ισραηλινού στρατού πραγματοποίησε σε συνεργασία με μονάδες της ΕΦ εκπαιδευτικές ασκήσεις στην περιοχή του Τροόδους.

IMG_0399Οι Ισραηλινοί στρατιώτες προσγειώθηκαν στην βάση στην Πάφο με ελικόπτερα Blackhawk τα οποία ακολούθως πραγματοποίησαν πτήσεις στην περιοχή του Τροόδους.

Τα σενάρια των ασκήσεων περιλάμβαναν μεταξύ άλλων επιχειρήσεις σε εγκαταλελειμμένα χωριά και πραγματοποιήθηκε επίσης μαχητική εκπαίδευση σε ανοικτούς χώρους.

Σε συγκεκριμένο σενάριο Ισραηλινοί στρατιώτες φαίνονται να διασχίζουν ένα χωριό της Κύπρου κατά την διάρκεια της νύχτας.IMG_0396

Στην άσκηση μετείχαν οι επίλεκτοι στρατιώτες της μονάδας Egoz, δέκα ελικόπτερα τύπου Blackhawk καθώς επίσης ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και τζιπ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άσκηση κατάρτισης σε τέτοιο επίπεδο και είναι η πρώτη φορά που ο ισραηλινός στρατός δημοσιεύει στοιχεία από τις μάχιμες του ομάδες.IMG_0398

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, αξιωματικός του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι «Υπάρχει πλεονέκτημα για άσκηση σε άγνωστη τοποθεσία και νέα περιοχή».

Τα σενάρια των ασκήσεων περιλάμβαναν μεταξύ άλλων επιχειρήσεις σε εγκαταλελειμμένα χωριά και πραγματοποιήθηκε επίσης μαχητική εκπαίδευση σε ανοικτούς χώρουςVideo  • Steve Nichols

    Αφου εχουν φτάσει σε αυτο το επιπεδο με το Ισραηλ;;;……….τοτε γιατι δεν κανουν μια γενικη στρατιωτική συμφωνια και σχεδιασμό, οι Ελληνικες ΕΔ με τις Ισραηλινες να πάρουν ολη την Κυπρο…….να γίνει »Πένσα» ανάμεσα στο Ισραηλ και την Ελλαδα…… και ας βαλουν και την Αίγυπτο μέσα….. Μονο οι 3ης αυτές Αεροπορίες να κινηθούν μαζί φτάνει….!!!! Ολη η Τουρκικη αεροπορια κατέρρευσε σε 24 ώρες, και μαζι ολος ο Τουρικος στρατος…! Ασε που δεν θα σταθούν καθόλου να πολεμήσουν,γιατι θα ειναι χαμένη υπόθεση…!
    Και μετα να παρακαλάμε εμείς να γίνει θερμό επεισοδιο για να ξεκινησει το πανηγύρι…..