Σε ασκήσεις Μαχητικών της «ΤΗΚ» εντός του FIR Λευκωσίας προχωρά η Τουρκία !

PY6zvNΣε προκλητικές και παράνομες δεσμεύσεις περιοχών την ίδια ημέρα που υποτίθεται δοκιμάζονταν στην Γενεύη η «καλή διάθεση» της τουρκικής πλευράς για λύση του Κυπριακού, προχώρησε το ψευδοκράτος εντός του FIR Λευκωσίας για ασκήσεις της Τουρκικής αεροπορίας.

Οι παράνομες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε το ψευδοκράτος ουσιαστικά έρχονται να υπενθυμίσουν την διεκδίκηση της τουρκοκυπριακής πλευράς για ύπαρξη υποτιθέμενου διαφορετικού εναέριου χώρου και άσκηση κυριαρχικών αρμοδιοτήτων από το ψευδοκράτος.
Θέματα φυσικά που υπεισέρχονται και στις διαπραγματεύσεις οπού μεταξύ των αρμοδιοτήτων των δυο συνιστώντων κρατιδίων επιδιώκεται από τουρκοκυπριακής πλευράς να υπάρχει διαφορετικό ….FIR!
Με την «ΝΟΤΑΜ»Ν003/17 το ψευδοκράτος δεσμεύει παράνομα περιοχές για ασκήσεις της Τουρκικής αεροπορίας σήμερα κλείνοντας την περιοχή για πτήσεις άλλων αεροσκαφών, ενώ με την «ΝΟΤΑΜ Ν004/17» δεσμεύει επίσης περιοχές για σκίσεις της τουρκικής αεροπορίας στις 26 Ιανουαρίου.
f6t6xZb
Με την «ΝΟΤΑΜ» Ν0002/17 το ψευδοκράτος και ο παράνομος πύργος ελέγχου του αεροδρομίου Εκράν είχαν αναγγείλει για σήμερα και είχαν δεσμεύσει περιοχή για την διεξαγωγή άσκησης SAR (Έρευνας και Διάσωσης) με την πρωτότυπη αναφορά σε «συμβουλευτικό Εναέριο Χώρο στα Διεθνή Ύδατα και Διεθνή Εναέριο χώρο της Μεσογείου».EgVFpH3
 Οι Τούρκοι  έχουν σχεδιάσει στην περιοχή να πλέουν και Τούρκικες Φρεγάτες σε συνδυασμό αεροναυτικής Άσκησης
Το παράνομο αεροδρόμιο αναφέρει μάλιστα ότι στην άσκηση τα αεροσκάφη που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να πετούν με VFR και να έχουν διαρκώς αναμμένα τα φώτα πορείας, ενώ συστήνεται στα αεροσκάφη που δεν συμμετέχουν στην άσκηση να μην πετούν στην συγκεκριμένη περιοχή…
Η Λευκωσία αντέδρασε με την ΝΟΤΑΜ Α0016/17 αναφέροντας ότι σύμφωνα με «πληροφορίες που περιήλθαν η τουρκική αεροπορία θα κάνει ασκήσεις εντός του FIR Λευκωσίας .
Η διεξαγωγή της άσκησης δεν εχει συντονισθεί με τις κυπριακές αρχές που είναι οι μόνες υπεύθυνες για να εκδίδουν ενημερώσεις σχετικά με το FIR Λευκωσίας και καλεί όλους τους πιλότους να έχουν αυξημένη προσοχή και να κρατούν διαρκή επαφή μέσω των ραδιοσυχνοτήτων του NICOSIA ACC..
notam-fir-nicosia-ignatiouXARTHS-FIR-LEYKOSIAS01

Με πράσινο χρώμα οι δύο περιοχές που παράνομα δέσμευσε το παράνομο κατοχικό καθεστώς. Με πράσινο χρώμα οι δύο περιοχές που παράνομα δέσμευσε το παράνομο κατοχικό καθεστώς.

Πηγή: mignatiou.com

Σχόλιο Βετεράνος : Εμείς πάντως όταν ακούμε για Τουρκικές Αεροναυτικές Ασκήσεις με ΝΟΤΑΜ  κρατάμε και μικρό καλάθι γιατί οι Τούρκοι συνήθως δεν κάνουν ασκήσεις ή δεν μπορούν αυτήν την εποχή μετά και το Πραξικόπημα να κάνουν τις ασκήσεις που ανακοινώνει το Τούρκικο  ΥΠΕΞ!
Τώρα  ότι το ανακοίνωσαν με ΝΟΤΑΜ οι ΤουρκοΚύπριοι και αυτό είναι ένας ακόμη μοχλός πίεσης στον Αναστασιάδη και την Κυπριακή Δημοκρατία !