Αναγνώριση πέντε πλασματικών ετών για το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού ώστε να συμπληρώσει τα απαιτούμενα για τη συνταξιοδότηση χρόνια υπηρεσίας και επανακαθορισμό των μονάδων και υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων στις οποίες ο χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται στο διπλάσιο, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την τροποποίηση του κώδικα πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων που εγκρίθηκε την περασμένη Τετάρτη από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομοθετική πρωτοβουλία της αναπληρωτού υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφης Γεννηματά είναι αποτέλεσμα μηνών διαπραγμάτευσης με το υπουργείο Οικονομικών και διαβούλευσης με υπηρεσιακούς φορείς και σκοπό έχει τη διασφάλιση ενός βιώσιμου και δίκαιου συνταξιοδοτικού πλαισίου για τους στρατιωτικούς, ώστε να δοθεί λύση σε ένα χρονίζον ζήτημα που αφορούσε το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το σχέδιο νόμου έχει υπογραφεί ήδη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ενώ δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό.
Θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή στις 28 Μαΐου από το υπουργείο Οικονομικών και έρχεται σε υλοποίηση της δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. (Όλα μετά τις εκλογές γιατί άραγε; και γιατί ανακοινώθηκε τώρα ;)
Με το νομοσχέδιο:
- Παρέχεται η δυνατότητα στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων να αναγνωρίσει πέντε πλασματικά χρόνια για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα για τη συνταξιοδότηση έτη υπηρεσίας -40 έτη εκ των οποίων 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και πέντε πλασματικά. Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η ισότητα με τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που είχαν στο σύνολο τους τη δυνατότητα να συμπληρώνουν 5 έτη πλασματικής υπηρεσίας και
- Επανακαθορίζονται οι μονάδες και οι υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων στις οποίες ο χρόνος υπολογίζεται διπλάσιος και με τον τρόπο αυτό αναμορφώνεται το ισχύον αναχρονιστικό καθεστώς που δεν βασιζόταν σε επιχειρησιακά κριτήρια αλλά μόνο σε γεωγραφικά.
- Σχολιο : (Πως να το κάνουμε το ίδιο δεν είναι σύμφωνα με το νομοσχέδιο να είσαι στον Έβρο όπως και στα σύνορα των Αθηνών ; Τι να λέμε τώρα ακριβώς το ίδιο)
Πηγή: ΑΜΠΕ