Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των απάνθρωπων εγκλημάτων που διέπραξε στη Γάζα, τα οποία άφησαν μια μελανή κηλίδα στην ιστορία.
Δημοσιεύτηκε μια ανακοίνωση μετά το πέρας της συνάντησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Συγκρότημα υπό την προεδρία του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν.
Στη ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας σημειώθηκε ότι παρουσιάστηκαν στο συμβούλιο πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται με αποφασιστικότητα και επιτυχία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους κατά της εθνικής ενότητας και ομόνοιας και διαιώνιση, ιδίως κατά των οργανώσεων PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ και ΝΤΑΕΣ.
Στην ανακοίνωση έγινε νύξη στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 16 χιλιάδες Παλαιστίνιους από τις 7 Οκτωβρίου.
Στην ανακοίνωση σημειώθηκαν ότι:
« Το Ισραήλ αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των απάνθρωπων εγκλημάτων που διέπραξε στη Γάζα, τα οποία άφησαν μια μελανή κηλίδα στην ιστορία, ότι είναι κοινή ευθύνη της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει χωρίς καθυστέρηση τις επιθέσεις που στοχεύουν στον μαζικό αφανισμό των αθώων αμάχων και κατοχή των εδαφών της Γάζας, και ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να αναλαμβάνει κάθε πρωτοβουλία σε αυτό το θέμα.
Έχει υπενθυμιστεί στην ισραηλινή διοίκηση και τους παίκτες που υποστηρίζουν τη σφαγή ότι εάν αυτές οι αποτρόπαιες ενέργειες δεν σταματήσουν αμέσως , μπορεί να πυροδοτήσουν μια σπείρα βίας που θα διαρκέσει για γενιές και θα εξαπλωθεί εκτός της περιοχής, και ότι η μόνιμη ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου και γεωγραφικά ακέραιου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και με βάση τα σύνορα του 1967».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος επίσης η συνεργασία με το Ιράκ, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κιρκούκ και η κατάσταση των Τουρκμένων ομογενών, η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας με μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία και οι επιπτώσεις του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας στην περιφερειακή και παγκόσμια πολιτική.