Απίστευτο : Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας …Αρνήθηκε να δει τον Έλληνα Στρατηγό της Ε.Ε

Απίστευτο και όμως Αληθινό : Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνήθηκε να δει  και να ενημερωθεί για τα πεπραγμένα της 3ετούς Θητείας του Έλληνα Στρατηγού Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε με την λήξη της θητείας του !

Δεν θέλουμε να θυμηθούμε τα έργα του Προέδρου της Δημοκρατίας όταν ήταν ο ίδιος  Υπουργός εσωτερικών… Γιατί σεβόμαστε το θεσμό, Αλλά η απόφαση της Προεδρίας της Δημοκρατίας να μην δεχθεί τον Έλληνα Στρατηγό που ψηφίστηκε από τις 28 χώρες της Ε.Ε ,μας δίνει το δικαίωμα της Κρίσης  των Αποφάσεων του , που θα τα δούμε εν καιρώ !

Η Καταγγελία ή μάλλον το παράπονο του Έλληνα Στρατηγού παρουσιάστηκε σε άρθρο για τον   Έλληνα Στρατηγό της Ε.Ε  στην Εφημερίδα  “ΤΑ ΝΕΑ”

Δείτεκαι αυτά

Χασαπόπουλος Νίκος
Ηταν έως τις 5 Νοεμβρίου, όταν έληξε η θητεία του, ο πρώτος πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (CEUMC) ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος (ή General Mike – όπως τον αποκαλούσε ο Γιούνκερ), δηλαδή ο πρώτος αρχηγός του ευρωστρατού.
Τρία χρόνια στο τιμόνι του ευρωστρατού και όμως ουδείς στην κυβέρνηση ασχολήθηκε μαζί του, ούτε καν επικοινωνούσε με τον στρατηγό και έτσι χάθηκε μια σημαντική ευρωπαϊκή θέση για την Ελλάδα.

Στη διάρκεια της τριετούς θητείας του η στρατιωτική επιτροπή της ΕΕ αναβάθμισε τον ρόλο της στην ευρωπαϊκή άμυνα και την ασφάλεια, είχε άμεση ανάμειξη στην αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας (κυρίως μετά τη σφαγή στο Bataclan) αλλά και την επίθεση των τζιχαντιστών στο Βέλγιο.

FEDERAL MINISTER FOR DEFENCE, ENGR. KHURRAM DASTGIR KHAN PRESENTING A GIFT TO GENERAL MIKHAIL KOSTARAKOS, CHAIRMAN EU MILITARY COMMITTEE AT MINISTRY OF DEFENCE IN RAWALPINDI ON FEBRUARY 08, 2018.

O Έλληνας Στρατηγός Επισκέφθηκε χώρες όπως το Πακιστάν («για να συναντήσεις τον αρχηγό του Στρατού του Πακιστάν, ήταν πιο εύκολο να συναντήσεις τον… Θεό», λέει) την Κίνα, την Κορέα, και πολλές άλλες, προωθώντας το θέμα της ευρωπαϊκής ασφάλειας.
Μόνο δύο φορές η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου επικοινώνησε με τον στρατηγό Κωσταράκο. Η πρώτη ήταν όταν τον επισκέφθηκε (εθιμοτυπικώς) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και η δεύτερη όταν οι Τούρκοι συνέλαβαν ως ομήρους στον Εβρο τους δύο έλληνες στρατιωτικούς.
Τη δεύτερη φορά που ζήτησαν την βοήθειά του τον είχαν απόλυτη ανάγκη. Και όμως ο στρατηγός Κωσταράκος βοήθησε όπως αποδείχθηκε (κι ας μην του αναγνωρίστηκε) στην απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών από τις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας. Και τούτο γιατί μιλούσε και πίεζε τους Τούρκους ως Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία χορηγεί κονδύλια για τους πρόσφυγες στην Τουρκία.
Εκείνο όμως που εξαγρίωσε την κυβέρνηση και συγκεκριμένα την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ήταν μια ανάρτηση στο Διαδίκτυο του στρατηγού, λίγο πριν από τη λήξη της θητείας του στον ευρωστρατό:
«Πού πήγαν τα λεφτά; Χάθηκαν;» ρωτούσε ο στρατηγός σχετικά με τον σάλο που έχει ξεσπάσει και τα αρνητικά δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια της Λέσβου και σε άλλα hot spots προσφύγων και μεταναστών, παρότι η ΕΕ έχει διαθέσει 1,6 δισ. ευρώ.
«Η χώρα αποτυγχάνει και διασύρεται για μια ακόμα φορά. Πλήθος ρεπορτάζ σε διεθνή ΜΜΕ προβάλλουν εικόνες από τη ζοφερή κατάσταση στις δομές φιλοξενίας, εντός ή εκτός εισαγωγικών, εικόνες οι οποίες τραυματίζουν τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας» τόνιζε χαρακτηριστικά ο στρατηγός Κωσταράκος.
«Δεν θα πρέπει οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι για την οικονομία και τη μετανάστευση να δώσουν λογαριασμό;» ερωτά μεταξύ άλλων ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, ο οποίος αναφέρει: «Εκτιμώ ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να δικαιολογήσουν και το τελευταίο ευρώ που δαπανήθηκε, πότε δαπανήθηκε, για να καλύψει ποια συγκεκριμένη και αιτιολογημένη ανάγκη, ποιος το πήρε και τι επιτεύχθηκε».
Αυτή ήταν και η αφορμή για να αρχίσει η OLAF έρευνα στην Ελλάδα για τα κονδύλια που χορηγήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τους πρόσφυγες. Αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που ο στρατηγός από τη θέση του αρχηγού (ή προέδρου) του ευρωστρατού επέκρινε στρατιωτικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί στο ΓΕΕΘΑ.
Για παράδειγμα με ένα μακροσκελές κείμενό του στο Facebook, επέκρινε σφόδρα τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη – ο οποίος τον διαδέχθηκε στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων – αλλά και τον αρχηγό του ΓΕΝ αντιναύαρχο Νίκο Τσούνη, στους οποίους καταλογίζει ότι διέταξαν τον επαναπατρισμό Ελλήνων στρατιωτικών που ήταν αποσπασμένοι στο γραφείο του στις Βρυξέλλες.
 
Ο Στρατηγός Κωσταράκος αναφέρει ότι η εμμονή του ναυάρχου Αποστολάκη και του αντιναυάρχου Τσούνη εναντίον του επί της ουσίας εκπορεύεται από τον Πάνο Καμμένο.
Ετσι άρχισε η αντιπαράθεσή του με τη στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας, με τον υπουργό Αμυνας να δηλώνει με οργή: «Στο προσωπικό στο οποίο αναφέρεται ο στρατηγός Κωσταράκος, για το οποίο δήθεν ενδιαφέρεται, δεν περιλαμβάνονται ο μάγειρας και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής του στις Βρυξέλλες».
Και η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και με τη συμφωνία των Πρεσπών: «Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Η συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται ότι τελικά θα περάσει στα Σκόπια και η σωτηρία, ο «από μηχανής θεός» στον οποίον κάποιοι απέβλεπαν, δεν θα έρθει τελικά από τον Βορρά.
Οι ντόπιοι ακροβάτες θα βρεθούν αναπόφευκτα προ των ευθυνών τους. Ο ελληνικός λαός και κυρίως η Βόρεια Ελλάδα συνεχίζει να «βράζει» για αυτήν την υπόθεση Εθνικής «μειοδοσίας»» είχε πει.
Το βασικό παράπονο όμως του στρατηγού Κωσταράκου δεν ήταν η αντιπαράθεσή του με τη στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, αλλά επειδή ζήτησε με τη λήξη της θητείας του στην Ευρωπαϊκή Ενωση να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (όπως έκανε στην αρχή της θητείας του) για να του παραδώσει τα πεπραγμένα του:
«Δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μου διαμήνυσε πως δεν ήθελε να με δεχτεί» αναφέρει ο στρατηγός.
 
Στις Βρυξέλλες πάντως, όταν βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε και συναντήθηκε μαζί του, μαζί με τον Βασίλη Κικίλια. Αυτή ακριβώς η συνάντηση πυροδότησε τις φήμες ότι ο στρατηγός Κωσταράκος θα περιληφθεί στο Επικρατείας της ΝΔ.
Ορισμένοι προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω, λέγοντας ότι πιθανόν να είναι και ο επόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε περίπτωση που ο Μητσοτάκης σχηματίσει κυβέρνηση. Ο ίδιος λέει ότι δεν του έγινε καμία πολιτική πρόταση.

ΣχετικάΆρθρα

Next Post

Πρόσφατα