Άρχισαν το δούλεμα οι Σκοπιανοί αφού είδαν οτι εμείς τρέχουμε να κλείσουμε το θέμα λες και μας κόφτει αν γίνουν κομμάτια το Κράτος των Σκοπίων την ώρα που αυτοί οι ίδιοι δεν θέλουν να επιβιώσουν !
Κακά τα ψέματα οι Σκοπιανοί γνωρίζουν πως αν δεν μπουν στον ΝΑΤΟ η επιβίωση τους θα είναι όνειρο απατηλό έχοντας από τη μεριά τους Αλβανούς Εθνικιστές , τους Βουλγάρους και τους Σέρβους να μην ξεχνιόμαστε !
Αλλά αν και έχουν το παλούκι στο κώλο αφού πήραν χαμπάρι οτι όποιος μας πιέζει κάνουμε πίσω άρχισαν τώρα νανα πουλάνε και τρέλα …
«Κανένα κράτος δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει νέο όνομα σε άλλη χώρα, ούτε ο ΟΗΕ έχει το δικαίωμα να επιβάλει νέο όνομα σε κράτος μέλος του.
Τότε τι στο διάβολο θέλεις και έρχεσαι στις διαπραγματεύσεις θα του λέγαμε εμείς αλλά ποιος να το πει ο Μπαρμπα Βασιλάκης ; 25 χρόνια κάνει διαπραγματεύσεις με τους Σκοπιανούς και καταντήσαμε μας τρολάρουν κάτι Κωλόπαιδα με το τσογλανοειδές ύφος, που έλεγε κάποτε και ένας Έλληνας ΥΠΕΞ …Όταν είχε κρίσεις συνειδήσεως
»Η χώρα μας έχει όνομα, το οποίο είναι “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, ένα όνομα που αποτελεί τη βάση της ταυτότητάς μας. Επίσης, σήμερα, το 2018, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ύπαρξη του “μακεδονικού” λαού και της “μακεδονικής” γλώσσας.
»Από την πλευρά του διαμεσολαβητή (σ.σ. Μάθιου Νίμιτς) παρουσιάστηκαν σήμερα κάποιες ιδέες που πιστεύω ότι αποκλίνουν από αυτό το πλαίσιο και απέχουν πολύ από μια αξιοπρεπή λύση.
»Ωστόσο θα μεταφέρω τις προτάσεις αυτές στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας και αυτή θα είναι που θα λάβει θέση στο θέμα αυτό» δήλωσε ο Ναουμόφσκι στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Sitel».
Ο Βάσκο Ναουμόφσκι, ο οποίος είναι και πρέσβης της ΠΓΔΜ στην Ουάσιγκτον, τοποθετήθηκε εκπρόσωπος της χώρας, στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας, από την προηγούμενη κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, στην οποία για ένα διάστημα είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις.
Τους προηγούμενους μήνες υπήρξαν δημοσιεύματα στον Τύπο των Σκοπίων που ανέφεραν ότι η νέα κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ ίσως προχωρήσει στην αντικατάστασή του από εκπρόσωπο της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ωστόσο διατηρήθηκε στη θέση αυτή.