Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον ήρωα Λοχαγό (ΠΖ) Τσουκνίδα Δηµήτριο…που έπεσε μαχόμενος στη Κύπρο το 74

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον ήρωα Λοχαγό (ΠΖ) Τσουκνίδα Δηµήτριο, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στο χώρο της προτομής του ήρωα στην κεντρική πλατεία των Σοφάδων με πρωτοβουλία του Συνδέσμου 281 ΤΠ 1974 και σε συνεργασία με το Δήμο Σοφάδων.
Ο  Λοχαγός  (ΠΖ) Δημήτριος Τσουκνίδας, επέδειξε τόλμη, γενναιότητα και «έπεσε» ηρωικά μαχόμενος στα μαρτυρικά χώματα της Κύπρου στις 21 Ιουλίου του 1974. Πολέμησε με παράτολμο θάρρος για τις πανανθρώπινες αξίες και τα υψηλά ιδανικά, για την Ελευθερία, την Τιμή και την Αξιοπρέπεια της Εθνικής κυριαρχίας.

Γεννήθηκε το 1946 στους Σοφάδες Καρδίτσας. Εισήλθε στη Στρ. Σχολή Ευελπίδων το έτος 1964 και αποφοίτησε απ’ αυτή το 1968 µε το βαθµό του Ανθυπολοχαγού πεζικού.

Το 1971 προήχθη στο βαθµό του Υπολοχαγού. Έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις το 1974 κατά την εισβολή των Τούρκων, στη μαρτυρική Κύπρο µας.

ΕΦΟΝΕΎΘΗ στις 21 Ιουλίου του 74, µαχόµενος ηρωικά, ως επικεφαλής του 3ου Λόχου του 281Τ.Π της Κύπρου στην περιοχή“ Πέντε µίλι” Καραβά Κυρήνειας .

Την εκδήλωση, άψογη οργανωτικά, παρακολούθησαν συγκινημένοι συγγενείς, φίλοι, συμπολεμιστές και αρκετός κόσμος. Άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση, όπου χοροστάτησε ο ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Γώγος και ακολούθησαν χαιρετισμοί και ομιλίες.

Αποτίοντας φόρο τιμής, στεφάνια στην προτομή κατέθεσαν ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου 281 ΤΠ 1974 Αλκιβιάδης Θεορί, τα μέλη του Συνδέσμου Μιχαλάκης Μιχαηλίδης και Κων. Παρασκευά και ο αδερφός του ήρωα Θάνος Τσουκνίδας.