Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αχαΐα: Απομακρύνθηκαν με λεωφορεία οι ηλικιωμένοι από την Άρλα

Εκτός ελέγχου συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά όπου ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι της δυτικής Αχαΐας.  Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και απείλησε τέσσερις κοινότητες και ένα μοναστήρι.  Πρόκειται για τις κοινότητες ‘Αρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανητερέικα, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης.

Από την πυροσβεστική υπηρεσία έγινε γνωστό ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα υπάρχουν κοντά στην κοινότητα της Άρλας και ότι τα μέτωπα στις άλλες τρεις κοινότητες παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα. Όπως έγινε γνωστό οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να προστατέψουν τη Μονή της Αγίας Μαρίνας.

Εκκενώθηκε η Άρλα

Λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της Άρλας μεταφέρθηκαν στα Ζησιμαίικα με λεωφορείο, ενώ ένα άτομο με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο. Η αλλαγή της φοράς του ανέμου έσωσε τα πρώτα σπίτια της Αρλας από τη φωτιά. Η διεύθυνση του ανέμου άλλαξε, με αποτέλεσμα να κατευθύνει τις φλόγες στην αντίθετη κατεύθυνση και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος για το χωριό.

Στο συγκεκριμένο σημείο επιχειρούν 32 οχήματα της Πυροσβεστικής με 62 άνδρες και 42 άτομο πεζοπόρο τμήμα. Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο υποστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Τέλος, όπως μεταδίδει το patrastv.gr στη φωτιά της Άρλας εγκλωβίστηκαν εθελοντές δασοπυροσβέστες οι οποίοι σώθηκαν την τελευταία στιγμή.

ΠΗΓΗ protothema