Σύμφωνα με το newsbomb.gr οι τρεις ένοπλοι πήραν όμηρο τον ταμία γιατί κατάλαβαν ότι κάποιος είχε πατήσει το κρυφό κουμπί συναγερμού και τον χρησιμοποίησαν ως ασπίδα για τη διαφυγή τους, αρχικά με το κλεμμένο τζιπ και στη συνέχεια με φουσκωτό. Όταν οι δράστες επιβιβάστηκαν στο σκάφος μαζί με τον όμηρο και πριν φθάσουν στην ακτή στο Ξυλόκαστρο τον ρώτησαν εάν ξέρει κολύμπι, όταν εκείνος τους απάντησε καταφατικά τον έριξαν στη θάλασσα για να μην δει πως θα διέφευγαν από την περιοχή.
Το αποτέλεσμα ήταν να κολυμπήσει για πάνω από ένα χιλιόμετρο μέχρι να βγει στην ξηρά ! Το ερώτημα είναι γιατί δεν εντοπίστηκε το φουσκωτό, αφού κινητοποιήθηκε εγκαίρως ένα ελικόπτερο της αστυνομίας… Οι αστυνομικοί απαντούν ότι εκείνη την ώρα στον Κορινθιακό κόλπο έπλεαν αρκετά σκάφη και δεν μπορούσε να εντοπιστεί το ύποπτο ταχύπλοο…
«Δεν πειράζουμε πολίτες»
Οι τρεις ένοπλοι ληστές στα περίπου 15 λεπτά που έμειναν στην τράπεζα, μέχρι δηλαδή να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να πάρουν τις 300.000 ευρώ ήταν ψύχραιμοι και αποφασισμένοι για όλα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ζήτησαν από τους πελάτες και υπαλλήλους να αφήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ ίσως φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Απευθυνόμενοι στους πελάτες (ανάμεσα τους υπήρχε μία έγκυος) και στους υπαλλήλους είπαν : “Μη φοβάστε, θα πάρουμε τα χρήματα και θα φύγουμε, δεν πειράζουμε πολίτες κι εμείς πολίτες είμαστε. Δεν βλέπετε τι γίνεται, είπε ο ένα ληστής κι εγώ έχασα το σπίτι μου για 5.000 ευρώ. Το βράδυ στα δελτία ειδήσεων θα καταλάβετε ποιοι είμαστε…”
Η αντιτρομοκρατική «βλέπει» ομάδα Μαζιώτη
Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι πίσω από τη ληστεία στο Δίστομο κρύβονται ασύλληπτα μέλη της ομάδας Μαζιώτη και του καταζητούμενου συνεργού του Γιώργου Πετρακάκου. Κι αυτό γιατί όπως λένε οι αρχές είναι ληστεία “καρμπόν” με αυτή που είχε γίνει στις Σπέτσες το καλοκαίρι του 2012, η οποία αποδίδεται από την αστυνομία στον Νίκο Μαζιώτη.
Και τότε είχε χρησιμοποιηθεί σκάφος για τη διαφυγή, ενώ για λίγη ώρα οι ληστές είχαν πάρει ομήρους δύο υπαλλήλους. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας, ψάχνουν για αποτυπώματα και DNA, ενώ μεγάλη βαρύτητα δίνουν στη μαρτυρία του ομήρου.