Την πειθαρχική δίωξη δυο εισαγγελέων που είχαν συναινέσει στην χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον Νοέμβριο του 2017 και τον Φεβρουάριο του 2018 , είχε ζητήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η οποία το βράδυ της περασμένης Παρασκευής , πέρασε στην αντίπερα όχθη ζητώντας να αναιρεθεί το βούλευμα με το οποίο αποφασίστηκε ομόφωνα η μη χορήγηση της άδειας του.
Πριν από περίπου ένα χρόνο η κα Ξένη Δημητρίου είχε παραγγείλει να ελεγχθούν πειθαρχικά οι 2 εισαγγελείς διότι «η έγκρισή του στο αίτημα Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας «αντίκειται στις υποχρεώσεις του που απορρέουν από το Σύνταγμα και τις κείμενες διατάξεις, θίγει το κύρος της δικαιοσύνης και του εισαγγελικού λειτουργήματος και συνιστά το πειθαρχικό παράπτωμα της “παράβασης διατάξεως που αναφέρεται στην απονομή της δικαιοσύνης…“ και συγκεκριμένα της πλημμελούς άσκησης των υπηρεσιακών του καθηκόντων, σε σχέση με τις (υπηρεσιακές του) ενέργειες κατά την χορήγηση αδείας στο Δημήτριο Κουφοντίνα».
Η δεύτερη αντίφαση στην προχθεσινή κίνηση της κας Δημητρίου είναι το γεγονός ότι πριν από δυο μήνες τον Φεβρουάριο 2019 με ακριβώς ίδιο σκεπτικό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου αρνήθηκε να δώσει άδεια στον Δημ. Κουφοντίνα. Ήταν η πρώτη απόρριψη του αιτήματος αδείας του μετά από 6 θετικές κρίσεις. Τι έκανε τότε η εισαγγελέας; Απολύτως τίποτα.
Τι άλλαξε;
Κι όχι μόνο αυτό αλλά ενώ είχε αναθέσει την δικογραφία σε έμπειρο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να την κρίνει, όταν εκείνος της είπε πως δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση στο ομόφωνο βούλευμα των δικαστών του Βόλου, ανέλαβε η ίδια να ασκήσει την αναίρεση και να την εισηγηθεί την Τρίτη ενώπιον του Ποινικού Τμήματος.
Το ερώτημα είναι τι άλλαξε και η εισαγγελέας άλλαξε άποψη; Η χρονική σύμπτωση έρχεται να θυμίσει αφενός, προφανώς , πως σταθμίζεται ο παράγοντας απεργία πείνας και αφετέρου – κυρίως- πως διανύουμε προεκλογική περίοδο.
Το ερώτημα που τίθεται είναι αν εκτιμάται πως τα κίνητρα της κας Δημητρίου μπορεί να είναι και πολιτικά. Ουδείς μπορεί να απαντήσει με σαφήνεια αλλά το μόνο που μπορεί να επισημανθεί είναι η χρονική σύμπτωση και οι νομικές αντιφάσεις. Και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.