Η Σημαία του ΓΕΕΘΑ στο Έβερεστ στα 5.545 μέτρα από Απόστρατο Αξιωματικό του Τεχνικού Σώματος
Μας το έστειλε ο Απόστρατος συνάδελφος Απόστολος Βλασακίδης [Ταξίαρχος (ΤΧ)] και δεν …τολμήσαμε να αλλάξουμε ούτε λέξη.
Αγαπητέ Απόστολε,
Σου στέλνω, 5 φωτογραφίες (που έχουν σχέση με Ελλάδα και τις ΕΔ) από το 14ημερο οδοιπορικό μου στις ψηλότερες κορυφές του πλανήτη, στην οροσειρά των Ιμαλαίων στο Νεπάλ.
Στις δύο πρώτες φωτογραφίες, η σημαία του ΓΕΕΘΑ, κρατιέται από Ελληνικά (δικά μου) και Νεπαλέζικα (του Sherpa ντόπιου οδηγού) χέρια, στις 17 Νοεμβρίου 2013 εκτιμώ για πρώτη φορά, στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής μας στην κορυφή Kala Patthar (5.545 m), και στην Βάση Κατασκηνωτών του Έβερεστ (Everest Base Camp) στα 5.364 m στις 18 Νοεμβρίου 2013.
Όπως βλέπεις από την κορυφή Kala Patthar (μεταφρασμένο στα Ελληνικά σημαίνει Μαύρος Βράχος) υπάρχει εκπληκτική θέα στις κορυφές των Ιμαλαίων (κυκλοφορεί και σαν καρτ ποστάλ). Το ψηλότερο βουνό στο βάθος της φωτογραφίας είναι το Έβερεστ.
Η Βάση Κατασκηνωτών του Έβερεστ είναι ένα μεγάλο πλάτωμα στο οποίο οι διάφορες αποστολές στήνουν τις σκηνές τους για να εγκλιματιστούν τα μέλη τους, πριν αρχίσουν τις προσπάθειες τους για την κατάκτηση της κορυφής. Το βουνό προσεγγίζεται μόνο την Άνοιξη. Απαιτείται προσπάθεια 2 μηνών (μαζί με τον εγκλιματισμό) περίπου, για να αναρριχηθεί κάποιος στο Έβερεστ και να επιστρέψει στην Βάση Κατασκηνωτών.
Επειδή το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα είναι αθάνατο και κυκλοφορεί παντού, στην υποτυπώδη βιβλιοθήκη του καταλύματος (Highland Sherpa Resort), στο οποίο διανυκτέρευσα την 13 Νοεμβρίου 2013, στο χωριό Pangboche (3η φωτογραφία) σε υψόμετρο 3.930 m, βρήκα την Οδύσσεια του Ομήρου στα Αγγλικά (4η φωτογραφία). Το Pangboche είναι το τελευταίο χωριό το οποίο κατοικείται μόνιμα ολόκληρη την χρονιά.
Αξιολόγησε τις φωτογραφίες και πράξε ότι νομίζεις σωστό. Στην διάθεση σου για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία.
πηγή: http://eaaslarisas.blogspot.gr/