Ο απολογισμός των ρωσικών επιθέσεων που εξαπολύθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην ουκρανική πρωτεύουσα είναι τραγικός: 28 νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, και 159 τραυματίες – σύμφωνα με την Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών του Κιέβου. Η επίθεση θεωρείται μία από τις φονικότερες στην πόλη από την αρχή της ρωσικής εισβολής, τον Φεβρουάριο του 2022.
Η φρίκη συνεχίστηκε και μέσα στη νύχτα, με διασώστες να ανασύρουν δέκα πτώματα από τα χαλάσματα πολυκατοικιών στη συνοικία Σβιατοσίνσκι, ανάμεσά τους ένα παιδί δύο ετών.
Την ίδια ώρα, 63χρονος άνδρας σκοτώθηκε στη Ζαπορίζια από νέο ρωσικό πλήγμα σε κατοικία, ενώ ημέρα πένθους έχει κηρυχθεί στο Κίεβο για τα αθώα θύματα.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδίκασε την επίθεση μιλώντας για «απόλυτη βαρβαρότητα» και επανέλαβε την ανάγκη για πολιτική αλλαγή στη Ρωσία. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «αηδιαστικά» τα πλήγματα και απείλησε με νέες βαριές κυρώσεις όχι μόνο κατά της Ρωσίας, αλλά και κατά όλων των κρατών που συνεχίζουν να συνεργάζονται οικονομικά με το Κρεμλίνο.
Παράλληλα, οι ΗΠΑ έδωσαν προθεσμία 10 ημερών στον Βλαντίμιρ Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο, προειδοποιώντας για δυναμικά αντίμετρα εάν η αιματοχυσία συνεχιστεί.
















