Νέα επιχείρηση διάσωσης λαθρομεταναστών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο τα ξημερώματα νότια της Ιεράπετρας.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα, περιπολικό εντόπισε ξύλινο σκάφος σε απόσταση 33 ναυτικών μιλίων από την ακτή, το οποίο είχε υποστεί μηχανική βλάβη. Σ’ αυτό επέβαιναν 42 άτομα, όλοι άνδρες, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο σκάφος του Λιμενικού.
Λίγη ώρα αργότερα, οι διασωθέντες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ιεράπετρας, όπου και κρατούνται προσωρινά σε χώρο που παραχώρησε ο δήμος. Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής τους.
Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα αφίξεων, καθώς μέσα σε μόλις 24 ώρες πέντε σκάφη προσέγγισαν τις ακτές της Κρήτης, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 257 άτομα.
Η συνεχής αυτή ροή καταδεικνύει την αυξημένη πίεση που δέχονται τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα και τονίζει τον κρίσιμο ρόλο του Λιμενικού Σώματος στην προστασία και τη διαχείριση τέτοιων περιστατικών.















