Την Κυριακή στις 11:30 το πρωί, η εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη» στην ΕΡΤ3 φέρνει στο προσκήνιο κρίσιμες πτυχές της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, με ιδιαίτερη έμφαση στις βολές των τεθωρακισμένων μονάδων στο Λιτόχωρο.
Στο πεδίο βολών, τα άρματα της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας αναπτύσσονται και εκτελούν βολές ημέρα και νύχτα, δοκιμάζοντας στην πράξη την ακρίβεια πυρός, την ταχύτητα αντίδρασης και τον βαθμό συνεργασίας των πληρωμάτων. Πρόκειται για κρίσιμες ασκήσεις που αποτυπώνουν το επίπεδο ετοιμότητας των τεθωρακισμένων δυνάμεων σε πραγματικές συνθήκες μάχης.
Παράλληλα, η εκπομπή παρουσιάζει το έργο των Ελεγκτών Αεράμυνας της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι κατευθύνουν σε πραγματικό χρόνο τις αποστολές των μαχητικών αεροσκαφών και των αντιαεροπορικών μέσων. Με συνεχή επιτήρηση, μέρα και νύχτα, διασφαλίζουν την προστασία του ελληνικού εναέριου χώρου και του FIR Αθηνών.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο στο Κερατσίνι, όπου κατασκευάζεται σημαντικό μέρος του εξοπλισμού του Ελληνικού Στρατού. Από στολές και αρβύλες μέχρι διακριτικά, η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί βασικό πυλώνα υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων.















