Αμετανόητος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη Συμφωνία των Πρεσπών με τον Ζόραν Ζάεφ. Την ώρα που ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις περί «Μακεδόνων», «μακεδονικής ταυτότητας» και «μακεδονικής μειονότητας», ανοίγοντας παράθυρο για αξιώσεις πέραν των συνόρων .
Ενώ στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορεί αφίσα για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή στην οποία αναφέρεται: «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης, όχι στο μίσος και τον εθνικισμό».
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί σε κομματική εκδήλωση στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο στις 19:30.
Εν όψει της ομιλίας Τσίπρα στην πόλη έχουν κυκλοφορήσει αφίσες που χαρακτηρίζουν τον πρωθυπουργό «ανεπιθύμητο». Ο «πόλεμος» της αφίσας συνεχίστηκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης που δημοσιοποίησε την αφίσα της εκδήλωσης, αποδίδοντας «μίσος» και «εθνικισμό» σε όσους αντιδρούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Δεν είναι η πρώτη φορά που από την κυβέρνηση ή τον ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούνται απαξιωτικοί ή ακόμη και ακραίοι χαρακτηρισμοί εναντίον όσων αντιτίθεται στον τρόπο που «επίλυσε» το «Μακεδονικό» ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ.
Είναι ωστόσο εξαιρετικά προκλητικό να χρησιμοποιούνται όροι και διατυπώσεις που επιχειρούν να διχάσουν τους έλληνες πολίτες, την ώρα που ακόμη και βουλευτές που θα υπερψήφιζαν τη Συμφωνία των Πρεσπών κάνουν πίσω, εκφράζοντας φόβους για το βαθύτερο νόημα των προκλητικών δηλώσεων Ζάεφ.
Από την πλευρά του, πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου όχι μόνο δεν ανησυχεί για τις επιδιώξεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, αλλά δεν διστάζει να στείλει και «μήνυμα» στους έλληνες πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας λένε «»Ναι» στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης».
…Δηλαδή σε εκείνους που συμφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, και απορρίπτουν όσους αγωνίζονται ενάντια στην υπογραφή μιας Συμφωνίας που κατά την γνώμη τους δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, χαρακτηρίζοντας «μίσος» τις προθέσεις τους και «εθνικισμό» την ιδεολογία τους.
Με τον τρόπο αυτό για άλλη μια φορά το Μέγαρο Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ «τσουβαλιάζουν» τους διαφωνούντες και επί της ουσίας τους «χαρίζουν» στην ακροδεξιά, εθελοτυφλώντας μπροστά στο γεγονός ότι πρόκειται για πλειοψηφικό το ποσοστό των Ελλήνων πολιτών που απορρίπτουν τη «λύση» Τσίπρα για το «Μακεδονικό».