veteranos |Εθνικά Θέματα
  • Αρχική
  • Ελλάδα
  • Άμυνα
  • Πολιτική
  • Κόσμος
  • Ενδιαφέροντα Θέματα
  • Ειδικά Θέματα
  • Απόψεις
  • Διάφορα – Απόστρατοι
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ελλάδα
  • Άμυνα
  • Πολιτική
  • Κόσμος
  • Ενδιαφέροντα Θέματα
  • Ειδικά Θέματα
  • Απόψεις
  • Διάφορα – Απόστρατοι
No Result
View All Result
veteranos |Εθνικά Θέματα
Home slide

Ομοβροντία Πυρών & Αποκαλύψεων από τις Βρυξέλλες …Τι αποκαλύπτει ο Έλληνας Στρατηγός της Ε.Ε

1 Ιουλίου 2018
in slide, Απόψεις, Θέματα που...Ενδιαφέρουν
Ομοβροντία Πυρών  & Αποκαλύψεων από τις Βρυξέλλες …Τι αποκαλύπτει ο Έλληνας Στρατηγός της Ε.Ε
Share on FacebookShare on Twitter

Με Ομοβροντία Πυρών & Αποκαλύψεων απάντησε ο Στρατηγός Κωσταράκος από τις Βρυξέλλες ,ενώ  απο ότι φαίνεται θα έχουμε και Συνέχεια…Εμείς κρατάμε όμως ένα απο όλα : θα ενέπλεκαν τη χώρα σε περιπέτειες για ψηφοθηρικούς λόγους.!!! ( Πολεμικές ;)

Από Βρυξέλλες …η συνέχεια.

Τώρα που τελείωσαν οι ανταλλαγές σχολίων, αντιπαραθέσεων και συμβουλών, σε σχέση με την προηγούμενη ανάρτηση μου, νομίζω ότι οφείλω και δικαιούμαι να απαντήσω στο βασικό ερώτημα, γιατί ξεκίνησε όλη αυτή η αντιπαράθεση.

Η προηγούμενη ανάρτησή μου για την μείωση της προστασίας μου, ουσιαστικά αφορούσε στην υποστήριξη και προστασία δυο χαμηλόβαθμων στελεχών που πληρώνουν με τον πρόωρο επαναπατρισμό τους την εμμονή του Α/ΓΕΕΘΑ προς το πρόσωπό μου, με την ανοχή του Α/ΓΕΝ.

Η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ μπορούν να έχουν με εμένα οποιαδήποτε διαφορά απόψεων, πίκρα ή αντίθεση, προερχόμενη από το παρελθόν ή καινούργια. Με τους Υπαξιωματικούς τους, δεν θα έπρεπε να έχουν τίποτα.

Ο επαναπατρισμός τους που με οδήγησε στην ανάρτησή μου, αποτελεί την κατάληξη μίας κατάστασης η οποία διαρκεί τους τελευταίους 15 μήνες. Κατά το διάστημα αυτό έχουμε ανταλλάξει με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ μεγάλο αριθμό αναφορών, επιστολών, εγγράφων και τηλεφωνημάτων, δίχως αποτέλεσμα, δυστυχώς.

Επί 15 μήνες η ηγεσία των ΕΔ (πλην του Κυρίου Βίτσα, ο οποίος ήταν πάντα άψογος απέναντι μου) επιδιώκει να απαξιώσει και να δυσκολέψει την αποστολή μου, αποφασίζοντας με ανυπόστατες αιτιολογίες τον επαναπατρισμό έντεκα(11) αρχικά και στη συνέχεια πέντε(5) στελεχών (τέσσερα(4) στελέχη επιπλέον έφυγαν στο μεσοδιάστημα εθελοντικά, για προσωπικούς λόγους). Το τελευταίο χρονικό διάστημα και με δεδομένη την επερχόμενη λήξη της θητείας μου, οι υπόψη ενέργειες έχουν ενταθεί.

Όλα άρχισαν τον Μάρτιο του 2017, όταν προσπάθησα να προειδοποιήσω για την χωρίς ¨λόγο¨ και ¨σκοπό¨  προκλητική και επιθετική συμπεριφορά των αρμοδίων πολιτικών στο διεθνή χώρο (ο σκοπός αποτελεί πάντοτε την πρώτη και κυριότερη αρχή της οποιασδήποτε ένοπλης ή μη εμπλοκής),γιατί αυτή εγκυμονούσε σημαντικούς κινδύνους για την χώρα.

Πιθανόν στην Ελλάδα δεν το καταλάβαιναν. Νόμιζαν οτι ήταν απλώς εθνικά υπερήφανες δηλώσεις. Είναι όμως γνωστό σε όσους ασχολούνται με τα θέματα αυτά,οτι επιθετικές δηλώσεις από ανώτατους πολιτικούς (και στρατιωτικούς) παράγοντες  μιας χώρας επηρεάζουν τους εν δείκτες προειδοποίησης των γειτονικών χωρών και τις οδηγούν αυτόματα στην έναρξη σχεδίασης άμυνας και αντίδρασης.

Είναι το λεγόμενο build up (όρθωση) της απειλής που επηρεάσει άμεσα την συνολική εκτίμηση και τη ενδεχόμενη σχεδίαση αντίδρασης για τις απειλές που θεωρεί οτι εχει η κάθε χώρα. Όλα αρχίζουν απ αυτό. Αυτό θέλαμε;

Με βάση αυτές τις θέσεις, αισθανόμουν οτι κάποιοι θα ενέπλεκαν τη χώρα σε περιπέτειες για ψηφοθηρικούς λόγους. Η στρατιωτική ηγεσία αγνοούσε, αδιαφορούσε η αδυνατούσε να σταματήσει την επιδείνωση.

Την ίδια εποχή έγιναν κρίσεις στην ανώτατη ηγεσία όπου, μεταξύ των άλλων, κάποιοι συνετοί αποστρατεύτηκαν. Η κατάσταση έβγαινε εκτός ελέγχου.

Ευτυχώς όμως τελικά, η ανώτατη πολιτική ηγεσία της χώρας κατάλαβε έγκαιρα το τι συνέβαινε, παρενέβη άμεσα και τα δυσάρεστα αποφεύχθηκαν.

Έκτοτε όμως ξεκίνησε μία προσπάθεια εκδίκησής μου, στο πλαίσιο της οποίας επιδιώκεται η υπονόμευση της προσωπικής μου ασφάλειας και της λειτουργίας του Γραφείου μου, στοχοποιώντας το προσωπικό μου και πλήττοντας χαμηλόβαθμα στελέχη επειδή υπηρετούν μαζί μου. Είναι μία αδικία η οποία πρέπει να στηλιτευτεί και η οποία θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί.

Για μένα στη περίπτωση μας εδώ, οι Ναύαρχοι-Αρχηγοί προκαλούν και ανέχονται την αδικία κυνηγώντας αθώους. Και κατα τη γνώμη κάποιων πρέπει εγώ να τους στηρίξω και να τους καλύψω.

Γιατί; ¨Ομερτά¨ μεταξύ των πρώην και τωρινών μελών της στρατιωτικής ηγεσίας σε θέματα αρχών; Όταν κυνηγάνε άδικα τους υπαξιωματικούς τους επειδή δεν μπορούν χτυπήσουν εμένα, εγώ είμαι ηθικά υποχρεωμένος να υπερασπιστώ ανοικτά τους υπαξιωματικούς μου κι ας με βρίζουν ή με κατηγορούν όσοι θέλουν.

Δείτεκαι αυτά

Στρατηγός Φλώρος : Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι πεδίο πειραματισμού κανενός!!!

Στρατηγός Φλώρος : Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι πεδίο πειραματισμού κανενός!!!

17 Δεκεμβρίου 2025
Συγκροτείται  Ελληνοϊσραηλινή δύναμη ταχείας αντίδρασης…Δύναμη Επιπέδου Ταξιαρχίας

Συγκροτείται Ελληνοϊσραηλινή δύναμη ταχείας αντίδρασης…Δύναμη Επιπέδου Ταξιαρχίας

17 Δεκεμβρίου 2025
«Μυστική» συνάντηση Αρχηγών Αεροπορίας Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου στη Λευκωσία με φόντο την Τουρκία

«Μυστική» συνάντηση Αρχηγών Αεροπορίας Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου στη Λευκωσία με φόντο την Τουρκία

17 Δεκεμβρίου 2025
Η Τουρκία “αδειάζει τον Ποταμό Έβρο”…Η Τάφρος του Στρατηγού Φράγκου εγκαταλείπεται ;

Η Τουρκία “αδειάζει τον Ποταμό Έβρο”…Η Τάφρος του Στρατηγού Φράγκου εγκαταλείπεται ;

14 Δεκεμβρίου 2025

Στέκομαι δίπλα στους άνδρες μου, όσοι κι αν είναι, με οποιοδήποτε κόστος. Και πολεμάω μαζί τους μέχρι τη δικαίωσή τους. Γιατί πρέπει να καλύψουμε αδικίες και να δείξουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς που δεν την αξίζουν;

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν αναγκαίο αν η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ασκούσε την εξουσία που της έχει εκχωρήσει η Κυβέρνηση και προστάτευε όσους πλήττονται από άδικες ενέργειες της στρατιωτικής ηγεσίας. Εχει και τη διοίκηση και τον πολιτικο ελεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν ήθελε να πάρει θέση. Δεν έχει όμως την επιλογή να μείνει αμέτοχη. Η ευθύνη των μεταθέσεων των Υπξκων έχει εκχωρηθεί στον εκάστοτε ΑΝΥΕΘΑ. Κάποιος δεν οφείλει να παρέμβει και να προστατεύσει τους Υπξκούς;

Ποιος οφείλει να επέμβει όταν οι Αρχηγοί παρεκτρέπονται; Δεν είναι θέμα αριθμού ατόμων, δεν είναι θέμα υπολειπόμενων μηνών, δεν είναι καν θέμα λειτουργίας του Γραφείου μου, είναι για εμένα θέμα αρχής, χρηστής διοίκησης και Ηγεσίας. Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά για την πολιτική ηγεσία να αποκαταστήσει την αδικία.

Τελικά πραγματικά απορώ με τις αντιδράσεις κάποιων  στρατιωτικών φίλων μου. Όλοι θέλαμε, όταν ήμασταν μικροί, να μας προστατεύσει ένας ανώτερος όταν υφιστάμεθα άδικη μεταχείριση απο αλλους μεγαλύτερους ή απο το ίδιο μας το σύστημα. Αυτό κάνω εγώ τώρα. Προς τι η απορία και η αντίθεση;

ΥΓ 1 Στρατηγό Γράψα: Τα σέβη μου Κύριε Αρχηγέ. Προφανώς διαφωνούμε αλλά σας σέβομαι απεριόριστα. Σας ευχαριστώ για την ηγεσία σας όλα τα χρόνια που ήμουνα υπό τις διαταγές σας και για τις υπηρεσίες σας στη πατρίδα. Έχετε τον απεριόριστο σεβασμό μου. Να είστε καλά.

Στρατηγό εα Φράγκο, Στρατηγό εα Ζιαζιά, Αντιπτέραρχο εα Παπανικολάου, Ανχη εα Καραναστάση: Καλημέρα σας.

Κύριο Φενέκο: Νόμιζα ότι δεν είστε υπαρκτό πρόσωπο. Θεώρησα ότι ήταν ένα κάποιο συγγραφικό ψευδώνυμο του κ. Καρβουνόπουλου!!!

Μου είπαν ότι είστε απόστρατος ναύαρχος. Δεν σας έχω συναντήσει ποτέ τα τελευταία επτά χρόνια και χαίρομαι που ασχολείστε από το σπίτι σας, με τόσες λεπτομέρειες, για τα τεκταινόμενα στο ΓΕΕΘΑ και στην Ευρώπη. Δυστυχώς τα ξέρετε λάθος. Παρακαλώ ξαναπροσπαθήστε. Θα έχετε ευκαιρία να τα μάθετε καλύτερα. 

ΥΓ 2. Προ ολίγου με ειδοποίησαν οτι το ΓΕΕΘΑ εχει διατάξει το ΓΕΣ να επαναπατρίσει δυο ακόμα στελέχη απο την αποστολή μου. Την Τχη υπεύθυνη της υποστήριξης και Διαχειρίστρια Οικονομικού και ενα ακόμα υπξκο οδηγό φρουρό.

Η πολιτική ηγεσία και πάλι παραμένει αδιάφορη. Όπως ήδη εξήγησα αν δεν αντισταθούμε στην αδικία και την αυθαιρεσία γρήγορα αυτή θα μας πνίξει. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει τώρα.

“We deserve a stronger Europe”
GENERAL Mikhail Kostarakos
Chairman, EU Military Committee
Στρατηγός Μιχαήλ Δημητρίου Κωσταράκος
Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ
ShareTweet

Σχετικά Άρθρα

Στρατηγός Φλώρος : Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι πεδίο πειραματισμού κανενός!!!
slide

Στρατηγός Φλώρος : Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι πεδίο πειραματισμού κανενός!!!

17 Δεκεμβρίου 2025
Συγκροτείται  Ελληνοϊσραηλινή δύναμη ταχείας αντίδρασης…Δύναμη Επιπέδου Ταξιαρχίας
slide

Συγκροτείται Ελληνοϊσραηλινή δύναμη ταχείας αντίδρασης…Δύναμη Επιπέδου Ταξιαρχίας

17 Δεκεμβρίου 2025
«Μυστική» συνάντηση Αρχηγών Αεροπορίας Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου στη Λευκωσία με φόντο την Τουρκία
Ειδικά Θέματα

«Μυστική» συνάντηση Αρχηγών Αεροπορίας Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου στη Λευκωσία με φόντο την Τουρκία

17 Δεκεμβρίου 2025
Η Τουρκία “αδειάζει τον Ποταμό Έβρο”…Η Τάφρος του Στρατηγού Φράγκου εγκαταλείπεται ;
slide

Η Τουρκία “αδειάζει τον Ποταμό Έβρο”…Η Τάφρος του Στρατηγού Φράγκου εγκαταλείπεται ;

14 Δεκεμβρίου 2025
To δοκίμασαν οι Τούρκοι Χειριστές  με Οπλισμένα μαχητικά…Αλλά το μετάνιωσαν πικρά
slide

To δοκίμασαν οι Τούρκοι Χειριστές με Οπλισμένα μαχητικά…Αλλά το μετάνιωσαν πικρά

16 Δεκεμβρίου 2025
ΜΕΔΟΥΣΑ : Ελληνική Τηλεχειριζόμενη βάση οπλικού συστήματος κατάλληλη για ταχύπλοα σκάφη
minislide

ΜΕΔΟΥΣΑ : Ελληνική Τηλεχειριζόμενη βάση οπλικού συστήματος κατάλληλη για ταχύπλοα σκάφη

13 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
Εισαγγελική παρέμβαση …. Για τις απειλές να κάψουν “τηλεοπτικό σταθμό !!”

Εισαγγελική παρέμβαση .... Για τις απειλές να κάψουν "τηλεοπτικό σταθμό !!"

Συνελήφθη ο Καλαϊτζίδης…Ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα

Συνελήφθη ο Καλαϊτζίδης...Ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα

Δεν “τόλμησε να παραστεί”  στην Επέτειο της Απελευθέρωσης της Πόλης των Σερρών …Η υπουργός Μακεδονίας Θράκης των ΑΝ.ΕΛ !

Δεν "τόλμησε να παραστεί" στην Επέτειο της Απελευθέρωσης της Πόλης των Σερρών ...Η υπουργός Μακεδονίας Θράκης των ΑΝ.ΕΛ !

Πρόσφατα

Μ.Τ.Σ χορήγηση εκτάκτου μερίσματος έτους 2025.

Μ.Τ.Σ χορήγηση εκτάκτου μερίσματος έτους 2025.

18 Δεκεμβρίου 2025
Καθημερινές οι “βόλτες” των τουρκικών αεροσκαφών στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τουρκικό ATR-72 πραγματοποίησε 2 παραβάσεις στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο

18 Δεκεμβρίου 2025
Η φρεγάτα «Κίμων» …Ύψωσε την Ελληνική Σημαία (φωτό)

Η φρεγάτα «Κίμων» …Ύψωσε την Ελληνική Σημαία (φωτό)

18 Δεκεμβρίου 2025
Live η τελετή ονοματοδοσίας και ύψωσης της ελληνικής σημαίας στη φρεγάτα FDI HN «Κίμων»

Live η τελετή ονοματοδοσίας και ύψωσης της ελληνικής σημαίας στη φρεγάτα FDI HN «Κίμων»

18 Δεκεμβρίου 2025
Στρατηγικό άνοιγμα της METLEN στην ευρωπαϊκή άμυνα με τα άρματα LEOPARD 2A8

Στρατηγικό άνοιγμα της METLEN στην ευρωπαϊκή άμυνα με τα άρματα LEOPARD 2A8

18 Δεκεμβρίου 2025
Facebook Twitter Instagram

Πρόσφατα

Μ.Τ.Σ χορήγηση εκτάκτου μερίσματος έτους 2025.

Τουρκικό ATR-72 πραγματοποίησε 2 παραβάσεις στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Η φρεγάτα «Κίμων» …Ύψωσε την Ελληνική Σημαία (φωτό)

Live η τελετή ονοματοδοσίας και ύψωσης της ελληνικής σημαίας στη φρεγάτα FDI HN «Κίμων»

© 2024 Veteranos.gr

  • Αρχική
  • Ελλάδα
  • Άμυνα
  • Πολιτική
  • Κόσμος
  • Ενδιαφέροντα Θέματα
  • Ειδικά Θέματα
  • Απόψεις
  • Διάφορα – Απόστρατοι
No Result
View All Result

© 2024 Veteranos.gr