veteranos |Εθνικά Θέματα
  • Αρχική
  • Ελλάδα
  • Άμυνα
  • Πολιτική
  • Κόσμος
  • Ενδιαφέροντα Θέματα
  • Ειδικά Θέματα
  • Απόψεις
  • Διάφορα – Απόστρατοι
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ελλάδα
  • Άμυνα
  • Πολιτική
  • Κόσμος
  • Ενδιαφέροντα Θέματα
  • Ειδικά Θέματα
  • Απόψεις
  • Διάφορα – Απόστρατοι
No Result
View All Result
veteranos |Εθνικά Θέματα
Home Πολιτική

Παρέμβαση Καμμένου στη Βουλή : Tι είπε για ΝΑΤΟ -Παραβιάσεις-Υπερπτήσεις και Ειδικά Μισθολόγια !

2 Ιουνίου 2016
in Πολιτική
Παρέμβαση Καμμένου στη Βουλή : Tι είπε για ΝΑΤΟ -Παραβιάσεις-Υπερπτήσεις και Ειδικά Μισθολόγια !
Share on FacebookShare on Twitter

veteΠαρέμβαση στη Βουλή είχαμε του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη Βουλή για ΝΑΤΟ- Τούρκικες Παραβιάσεις ,εξοπλιστικά και Ειδικά Μισθολόγια

«Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Εγώ θα σεβαστώ αυτό που είπε ο κ. Λυκούδης και νομίζω ότι θα είναι χρήσιμο να παραμείνουμε όλοι στις τοποθετήσεις που κάναμε στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας για τον λόγο για τον οποίο ο καθένας ψηφίζει αυτές τις συμφωνίες. Και δεν θα αναπτύξω τις θέσεις της Κυβερνήσεως.

Θα πω απλώς ότι για την Κυβέρνησή μας οι συμφωνίες αυτές έχουν μία ιδιαίτερη σημασία για τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδος. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι είχαν τη μεγάλη στήριξη της πλειοψηφίας των κομμάτων της Βουλής, βεβαίως το κάθε κόμμα για τους δικούς του λόγους. Δεν πάω να «καπελώσω» κάποιον, διότι πράγματι μπορεί ο καθένας να στήριξε ή να μην στήριξε αυτές τις συμφωνίες για τους δικούς του λόγους. Η δυνατότητα των κομμάτων που ψήφισαν «όχι» να στηρίξουν τη δική τους θέση, δόθηκε.

Θα είμαι, λοιπόν, πολύ σύντομος. Θα απαντήσω στα συγκεκριμένα ερωτήματα που ετέθησαν από τη μεριά του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, από την κ. Κανέλλη.

Κατ’ αρχάς, σας διαβεβαιώνω για μία ακόμη φορά και στην Ολομέλεια ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ποτέ δεν πρόκειται – κατά πάγια τακτική των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της ελληνικής εθνικής πολιτικής- να λάβουν μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις στη γειτονιά μας, οι οποίες θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση με φίλες και σύμμαχες χώρες.

Και φίλες και σύμμαχες χώρες δεν είναι μόνο αυτές που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Φίλες και σύμμαχες χώρες είναι και αυτές με τις οποίες η Ελλάδα έχει κατά παράδοση δεσμούς φιλίας και συνεργασίας. Σε αυτές περιλαμβάνεται βεβαίως και το Ισραήλ και οι αραβικές χώρες και η Παλαιστινιακή Αρχή.

Η πάγια τακτική μας είναι να μην εμπλακούμε ποτέ σε μία τέτοια εμπλοκή που μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση αυτές τις σχέσεις στην περιοχή μας, μένοντας πιστοί στις συμμαχικές μας υποχρεώσεις και ξεκαθαρίζοντας και προς τους συμμάχους μας αυτό το θέμα, το οποίο είναι απόλυτα σαφές, ανεξαρτήτως των κυβερνήσεων που αλλάζουν.

Δεν υποκρύπτει, λοιπόν, η σύμβαση με το Ισραήλ καμία δυνατότητα, κανενός Υπουργού, στο μέλλον, επεκτείνοντας αυτή τη σύμβαση, να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια, η οποία δεν περιγράφεται από την παρούσα συμφωνία ή που μπορεί να εκθέσει τις καλές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.

Το δεύτερο θέμα έχει σχέση με την τρίτη σύμβαση, με τον ευρωπαϊκό ουρανό. Ξέρετε όλοι ότι είναι μια συμφωνία που αφορά ουσιαστικά τον μετασχηματισμό των FIR. Αυτό θα επέλθει πρώτα σε πολιτικό επίπεδο, σε επίπεδο, δηλαδή, πολιτικής αεροπορίας.

Αυτό που κάνει η παρούσα σύμβαση είναι ουσιαστικά να προβλέπει τις πιθανές εμπλοκές σε σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα την Πολεμική μας Αεροπορία. Δεν είναι δεσμευτική σύμβαση, με την έννοια, δηλαδή, ότι εμείς θα ακολουθήσουμε τις πολιτικές αποφάσεις που μπορεί να πάρει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, παρ’ ότι δεν αλλάζει τίποτα, ακόμα και σε επίπεδο πολιτικής αεροπορίας σε σχέση με τα υφιστάμενα εναέρια σύνορα.

Επειδή κάνατε μία αναφορά σε αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν στην κοινή επιχείρηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και της μετανάστευσης, σας βεβαιώνω ότι από την πλευρά των νατοϊκών δυνάμεων της SNMG2 που συμμετέχει σε αυτή την επιχείρηση υπάρχει απόλυτος σεβασμός της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και ακολουθούνται οι κανόνες άδειας πτήσεων, όπως προβλέπονται, χωρίς να υπάρχει καμία παραβίαση.

Οι παραβιάσεις από την πλευρά της Τουρκίας, παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και υπερπτήσεις, συνεχίζουν πράγματι να γίνονται. Μπορώ να πω, εδώ, στη Βουλή, ότι έχουμε τις τελευταίες 15 ημέρες μία πολύ μεγάλη μείωση αυτών των παραβιάσεων.

Εμείς είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, όταν δεν υπάρχουν τέτοιου είδους παραβιάσεις και εμπλοκές. Πάντως, όταν θα υπάρχουν, θα υπάρχει αναχαίτιση – αυτό είναι δεδομένο- από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Παραβιάσεις γίνονται μόνο από την τουρκική πολεμική αεροπορία και όλες έχουν την αντιμετώπιση που προβλέπουν οι στρατηγικοί σχεδιασμοί, δηλαδή αναχαιτίζονται.

Όσον αφορά τις τροπολογίες που κατατέθηκαν, ο Υπουργός Οικονομικών και οι αρμόδιοι Υπουργοί – ο κ. Σκουρλέτης, το Υπουργείο Εργασίας και ο κ. Τσακαλώτος- θα τις αναπτύξουν. Οι υπουργικές τροπολογίες είναι τέσσερις.

Όσον αφορά τη βουλευτική τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Μπαλαούρας και η κ. Βαγιωνάκη για την παράταση της συγχώνευσης των περιφερειακών ΦΟΔΣΑ, όπως με ενημέρωσε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κουρουμπλής και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, γίνεται δεκτή από την Κυβέρνηση, όσον αφορά την παράταση της τρίμηνης περιόδου.

Έχω μία τροπολογία από τον κ. Λοβέρδο και από τον κ. Αμυρά. Θέλω να σας πω ότι όσον αφορά αυτή την τροπολογία, παρότι έχει κατατεθεί στην πρώτη σύμβαση – και ξέρετε καλά, κ. Λοβέρδο, ότι στην πρώτη σύμβαση, αλλά και στη δεύτερη, που αφορά τη σύμβαση με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, δεν μπορούν να μπουν τροπολογίες, γιατί αυτή η σύμβαση είναι διμερής- το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρενέβη από την πρώτη στιγμή σ’ αυτήν την υπόθεση.

Και εγώ θεωρούσα ότι δεν μπορούσαν τα ολυμπιακά ακίνητα μετά την επιβάρυνση που δέχθηκαν η Καλλιθέα, οι Τζιτζιφιές και οι παραλιακοί δήμοι, να δοθούν εν αγνοία των δήμων.

Γι’ αυτό το λόγο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραχώρησε αμέσως προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης – και έγινε αποδεκτό από τον Υπουργό Δικαιοσύνης- στρατιωτικό χώρο για να διεξαχθούν οι προβλεπόμενες δίκες. Αυτό έγινε αποδεκτό. Δεν υπήρχε ποτέ κανένα θέμα.

Σας διαβεβαιώνω εκ μέρους της Κυβερνήσεως και όχι μόνο ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας ή ως Αρχηγός των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ -γιατί κάναμε παρέμβαση από την πρώτη στιγμή- ότι αυτό το θέμα έχει λήξει. Το θέμα της πιθανής χρήσης κτηρίου που είναι στην παραλιακή ζώνη από την πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν υφίσταται.

Έχει λήξει το θέμα. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Βεβαιώνω και την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού ότι αυτό το θέμα έχει λήξει. Έχει τακτοποιηθεί. Στο Ρουφ θα γίνονται οι δίκες που ζητούν έναν μεγαλύτερο χώρο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δείτεκαι αυτά

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επιπτώσεις και Στρατηγικές Επιλογές για την Ελλάδα

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επιπτώσεις και Στρατηγικές Επιλογές για την Ελλάδα

4 Μαρτίου 2026
Η “Στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ” στην Βενεζουέλα …Ήταν χωρίς καμιά αντίδραση

Τραμπ κατά Σάντσεθ και Στάρμερ – «Κόβει» το εμπόριο με Ισπανία, απαξιώνει τον Στάρμερ

3 Μαρτίου 2026
Στάρμερ: Η Βρετανία στέλνει στην Κύπρο ελικόπτερα και το HMS Dragon

Στάρμερ: Η Βρετανία στέλνει στην Κύπρο ελικόπτερα και το HMS Dragon

3 Μαρτίου 2026
Στη 1η Στρατιά & στο ΑΤΑ θα βρίσκεται αύριο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας

Δένδιας από Κύπρο: Η Ελλάδα θα παράσχει όποια βοήθεια μπορεί

3 Μαρτίου 2026

Όσον αφορά τώρα το θέμα των ειδικών μισθολογίων, θέλω να σας πω ότι αναφέρθηκε από τον Πρωθυπουργό προσωπικά κατά την τελευταία του ομιλία. Σας βεβαιώνω δε, ως Υπουργός Άμυνας, ότι είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο περιλαμβάνει τους επακριβείς κωδικούς, όπως εζητήθη, όπου θα γίνουν οι περικοπές. Θα αφορούν τα αντίστοιχα ποσά και δεν θα επιβαρυνθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα κατατεθεί πολύ νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο που προβλέπει η συγκεκριμένη τροπολογία.

Θα ήθελα να σας πω ότι εν συνεχεία, κατά τη διάρκεια των τροπολογιών όπου θα αναλάβουν οι συναρμόδιοι Υπουργοί, θα κατέλθω εκ των υπουργικών εδράνων και θα πάω στη θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Εμείς, σήμερα, ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, έχουμε συγκεκριμένους κωδικούς που αφορούν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, πέραν του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, που καλύπτουν επακριβώς, με συγκεκριμένους κωδικούς τις δυνατότητες που θα έχουν τα Υπουργεία μέσα στο καλοκαίρι να νομοθετήσουν, ώστε να μην υπάρχει – όπως υπεσχέθη ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση – καμία επιβάρυνση στους πολίτες που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια και αναφέρομαι ιδιαίτερα στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας, στους δικαστικούς και σε όλους τους άλλους που είναι στα ειδικά μισθολόγια.

Σας ευχαριστώ, κ. Πρόεδρε».

Σχόλιο : Επειδή για τα εξοπλιστικά ξέρουμε κάτι παραπάνω το πως και το γιατί ,θα μας επιτρέψει ο Υπουργός να κρατάμε μια πισινή γιατί και αυτός γνωρίζει οτι τα χρήματα απο τα εξοπλιστικά απλά δεν μεταφέρονται !

ShareTweet

Σχετικά Άρθρα

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επιπτώσεις και Στρατηγικές Επιλογές για την Ελλάδα
minislide

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επιπτώσεις και Στρατηγικές Επιλογές για την Ελλάδα

4 Μαρτίου 2026
Η “Στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ” στην Βενεζουέλα …Ήταν χωρίς καμιά αντίδραση
Πολιτική

Τραμπ κατά Σάντσεθ και Στάρμερ – «Κόβει» το εμπόριο με Ισπανία, απαξιώνει τον Στάρμερ

3 Μαρτίου 2026
Στάρμερ: Η Βρετανία στέλνει στην Κύπρο ελικόπτερα και το HMS Dragon
Πολιτική

Στάρμερ: Η Βρετανία στέλνει στην Κύπρο ελικόπτερα και το HMS Dragon

3 Μαρτίου 2026
Στη 1η Στρατιά & στο ΑΤΑ θα βρίσκεται αύριο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας
Πολιτική

Δένδιας από Κύπρο: Η Ελλάδα θα παράσχει όποια βοήθεια μπορεί

3 Μαρτίου 2026
Στην Αττάλεια ο Γεραπετρίτης για τη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ – Πιθανή συνάντηση με Φιντάν
Πολιτική

Έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για τη Μέση Ανατολή

3 Μαρτίου 2026
Γαλλικά Rafal  θα σταθμεύουν στη Κύπρο …Συνοδεία Α/Α συστημάτων
minislide

Γαλλικά Rafal θα σταθμεύουν στη Κύπρο …Συνοδεία Α/Α συστημάτων

3 Μαρτίου 2026
Next Post
Κάψανε και το Hot Spot  της Σάμου (video)…πόσο τυχαία είναι αυτά ; “upd”

Κάψανε και το Hot Spot της Σάμου (video)...πόσο τυχαία είναι αυτά ; "upd"

Δεν καθηλώνονται τα Super Puma  (AS-332 C1) της Ελλάδος !

Δεν καθηλώνονται τα Super Puma (AS-332 C1) της Ελλάδος !

Ο “Βλάχος” πίσω απο το Ρεσάλτο της DEA  στο Βαπόρι των Τζιχαντιστών !

Ο "Βλάχος" πίσω απο το Ρεσάλτο της DEA στο Βαπόρι των Τζιχαντιστών !

Πρόσφατα

Τουρκική διαρροή: Ο ιρανικός πύραυλος είχε στόχο την Κύπρο και όχι την Τουρκία

Τουρκική διαρροή: Ο ιρανικός πύραυλος είχε στόχο την Κύπρο και όχι την Τουρκία

4 Μαρτίου 2026
Χέγκσεθ: Νεκρός Ιρανός αξιωματούχος πίσω από σχέδιο δολοφονίας Τραμπ

Χέγκσεθ: Νεκρός Ιρανός αξιωματούχος πίσω από σχέδιο δολοφονίας Τραμπ

4 Μαρτίου 2026
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επιπτώσεις και Στρατηγικές Επιλογές για την Ελλάδα

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επιπτώσεις και Στρατηγικές Επιλογές για την Ελλάδα

4 Μαρτίου 2026
Βαλλιστικός πύραυλος προς την Τουρκία: Αναχαίτιση από το ΝΑΤΟ – «Διατηρούμε το δικαίωμα απάντησης», λέει η Άγκυρα

Βαλλιστικός πύραυλος προς την Τουρκία: Αναχαίτιση από το ΝΑΤΟ – «Διατηρούμε το δικαίωμα απάντησης», λέει η Άγκυρα

4 Μαρτίου 2026
Εκδικάστηκε στο ΣτΕ η προσφυγή για την ακύρωση της ΚΥΑ για το ΒΟΕΑ

Εκδικάστηκε στο ΣτΕ η προσφυγή για την ακύρωση της ΚΥΑ για το ΒΟΕΑ

4 Μαρτίου 2026
Facebook Twitter Instagram

Πρόσφατα

Τουρκική διαρροή: Ο ιρανικός πύραυλος είχε στόχο την Κύπρο και όχι την Τουρκία

Χέγκσεθ: Νεκρός Ιρανός αξιωματούχος πίσω από σχέδιο δολοφονίας Τραμπ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επιπτώσεις και Στρατηγικές Επιλογές για την Ελλάδα

Βαλλιστικός πύραυλος προς την Τουρκία: Αναχαίτιση από το ΝΑΤΟ – «Διατηρούμε το δικαίωμα απάντησης», λέει η Άγκυρα

© 2024 Veteranos.gr

  • Αρχική
  • Ελλάδα
  • Άμυνα
  • Πολιτική
  • Κόσμος
  • Ενδιαφέροντα Θέματα
  • Ειδικά Θέματα
  • Απόψεις
  • Διάφορα – Απόστρατοι
No Result
View All Result

© 2024 Veteranos.gr